Musorujsag
Élő Eredmények

Sós Csaba: Kapitányságom legnehezebb csapatkijelölése volt

Sós Csaba: Kapitányságom legnehezebb csapatkijelölése volt

m4sport.hu
A 2022-es vizes világbajnokság előtt Sós Csaba, a magyar úszóválogaott szövetségi kapitánya az M4 Sportnak adott interjút. A sportszakember több versenyzőre is külön kitért és azt is elárulta, melyik számot várja a legjobban.

„Csak a női váltók összeállításában van kérdőjelem, de nem tagadom, hogy kapitányságom legnehezebb csapatkijelölése volt ez” – mondta Sós Csaba, aki azt is elárulta, több számot „elengedünk”, azaz lesznek olyan versenyszámok, amelyekben nem is indulnak magyar versenyzők.

A kapitány elmondta, Verrasztó Dávid sem áll majd a rajtkőre a budapesti Duna Arénában: „Az úszás nehéz műfaj, azon belül is a 400 vegyes a legnehezebb. Két hónap alatt itt nem lehet csodát tenni. (…) Az, hogy ő a futottak még kategóriában szerepeljen, az méltatlan lenne, és én ezt tudomásul vettem.”

Sós elmondta, néhány ifiből kiöregedett fiatal férfivá érett. Reméli, hogy például Kós Hubert beváltja „a hozzá fűzött reményeket, és a tehetségének megfelelően fog szerepelni”.

A 65 éves sportszakember azt is elárulta, egy régi vágya valósul meg azzal, hogy elindíthatja a 4×200-as férfi gyorsváltót a világbajnokságon.

„Egy az egyben beleállunk azzal a csapattal, amelyik 2017-ben ifjúsági világcsúccsal ifjúsági világbajnok volt. Már bizsergek, amikor rágondolok, már nagyon várom ezt a számot” – utalt a kapitány a Milák Kristóf, Németh Nándor, Holló Balázs, Márton Richárd négyesre.

Sós úgy fogalmazott, a betegsége ellenére Milák Kristóffal kapcsolatban „túl sok aggodalma nincsen”. Kenderesi Tamás edzőváltás utáni teljesítményét kellemes meglepetésnek és a látottak alapján a vb-n éremesélyesnek tartja.

A kapitány szerint az egyaránt 16 éves Komoróczy Lorára és Pádár Nikolettre kemény nyár vár, mivel a budapesti vb után, két hónapon belül még az ifi Eb-n és vb-n, illetve a felnőtt Eb-n is indulnak. Sós ehhez csak annyit fűzött hozzá: „Az acélt is megedzik, kell ez nekik.”

A 2022-es budapesti vizes világbajnokságot az M4 Sport és az m4sport.hu közvetíti élőben.

Borítókép: Sós Csaba szövetségi kapitánya (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

191 ország jelezte részvételét a vizes-vb-n
A legfrissebb adatok szerint 191 ország jelezte részvételét a jövő szombaton kezdődő és július 3-ig tartó magyarországi, a szervezők szerint elképesztően magas színvonalúnak ígérkező vizes világbajnokságon.
Sportok