Musorujsag
Élő Eredmények
×

Flick: Anglia kikapott Magyarországtól, ami nem normális

Flick: Anglia kikapott Magyarországtól, ami nem normális

m4sport.hu
Nem mindennapi eredmények születtek a 4. fordulóban, a Nemzetek Ligája A-divíziójának 3. csoportjában. A magyar válogatott Wolverhamptonban verte 4-0-ra az angolokat, míg a kvartett másik mérkőzésén a német nemzeti csapat magabiztos, 5-2-es győzelmet aratott Olaszország felett. Marco Rossi együttese így négy mérkőzést követően az élen áll a csoportban. A meglepő angliai diadal mellett a német és az olasz szövetségi kapitány sem ment el szó nélkül.

A Nationalelf kapitánya, Hans-Dieter Flick érthetően elégedetten nyilatkozott az Európa-bajnok 5-2-es legyőzése után.

“Nagyon fontos volt számunkra a győzelem egy olyan meccsen, amely egyfajta stressz-felmérés is volt annak tudatában, hogy előtte milyen eredményeink voltak, amelyek nem voltak kifejezetten jók. Hálával tartozom a csapatnak. Több, mint megérdemelt volt ez a győzelem, nyugodtam mehetünk szabadságra. Ettől függetlenül elemeznünk kell azt, amit eddig csináltunk, hogy szeptemberre jobbak legyünk, hiszen most nem minden működött jól” – kezdte értékelését a német kapitány, aki a csoport történéseiről is beszélt.

“5-2 Olaszország ellen, nagy tett egy nagy riválissal szemben. Az ő játékuk az állandó letámadáson alapul, taktikailag pedig kiválóak. Mancini ezt nagyon jól csinálja. Mi viszont képesek voltunk az ellenfelet hibára kényszeríteni. Maga a csoport? Anglia kikapott Magyarországtól, ami nem normális. Így kifejezetten örülök, hogy hat pontunk van” – mondta a kvartettel kapcsolatban Flick.

Roberto Mancini, az olaszok szövetségi kapitánya a Nemzetek Ligája küzdelmeit kifejezetten a kísérletezésre hegyezte ki. Az angolok elleni szombati, 0-0-ra végződő csoportmeccshez képest kilenc helyen változtatott a kezdőben. A forduló előtt még a csoport élén álltak az olaszok, de a csúnya vereség miatt a harmadik helyre csúsztak vissza. Ennek ellenére optimistán értékelte a kapitány.

“Sajnálatos, hogy így fejeztük be ezt a szakaszt, de Németország egy minőségi csapat, amiről előzetesen is tudtunk. Az első félidőben nagyon sok helyet engedtünk nekik. Az eredmény ellenére láttam pár jó dolgot, de ettől még szomorú, hogy ez lett a vége. A csoport viszont még nagyon nyílt! Sok volt a hiba, mert nem csapatként védekeztünk, pár dolog pedig egyáltalán nem működött. Próbáltunk visszajönni a meccsbe, de megadni a kontrák lehetőségét ilyen játékosoknak, borzasztóan nagy kockázatot jelent” – elemezte a vereséget Mancini.

Bár a válogatott kapott egy ötöst, és közel sem volt gördülékeny a játék, az olaszok mestere úgy gondolja, jó döntést hozott azzal, hogy bizalmat szavazott a fiataloknak.

“Ezt az utat kell járni! Nyilván, megvan a maga kockázata menet közben, de az eredmény nem rombolja le azt, amit elkezdtünk csinálni. Mindig lesznek jó és rossz pillanatai egy csapatnak. A mai (kedd) estén is éltünk a lehetőséggel, hogy új játékosok mutatkozzanak be. Így is volt 4-5 lehetőségünk, de összességében Németország jobb volt. Ugyanakkor hangsúlyozom, a csoport még teljesen nyílt, szeptemberben meglátjuk, mi lesz a vége” – mondta a taljánok szövetségi kapitánya.

Borítókép: Roberto Mancini és Hansi Flick EPA/SASCHA STEINBACH

További tartalmak