Musorujsag
Élő Eredmények

NB II-es élcsapatokhoz távoztak játékosok a frissen első osztályba jutott Vasastól

NB II-es élcsapatokhoz távoztak játékosok a frissen első osztályba jutott Vasastól

m4sport.hu
A labdarúgó NB I-be frissen feljutó Vasas FC hivatalos oldalán számolt be róla, hogy távozott a csapattól Viczián Ádám, Tóth Bence és Kovács Milán is.

2018 nyarán a Vasas hároméves szerződést kötött a Kubala Akadémia – akkor mindösszesen 19 éves – játékosával, Kovács Milánnal, melyet egy évvel később 2023. január 1-ig hosszabbított meg. 2021 júliusában Milánt a több játéklehetőség érdekében kölcsönadták a Szeged-Csanád Grosics Akadémia csapatához, az idei nyári átigazolási időszakban pedig a Gyirmót FC Győr együttesének értékesítették a labdarúgó játékjogát. Kovács Milán mellett egyébként a Gyirmót bejelentette Soltész Dominik leigazolását is, aki a Budapest Honvéd játékosa volt, de az előző szezont a DVSC-nél töltötte kölcsönben.

Tóth Bence 2019 januárjában igazolt Angyalföldre a MOL Vidi FC-től. A 24 éves labdarúgó azóta összesen 55 tétmérkőzésen szerepelt a Vasas színeiben és egy gólt szerzett. Tóth Bence 2021 augusztusától kölcsönben, az akkor még NB II-es Szolnoki MÁV FC-nél futballozott, ezúttal viszont a Vasas értékesítette a labdarúgó játékjogát, aki a Szeged-Csanád Grosics Akadémia együtteséhez igazolt.

Viczián Ádám 2019 nyarán Békéscsabáról érkezett a Vasashoz. A 27 éves belső védő az elmúlt három év alatt összesen 54 tétmérkőzésen lépett pályára piros-kékben és három gólt szerzett. Az előző, 2021-22-es idényben csupán 6 NB II-es és 1 MOL Magyar Kupa-mérkőzésen kapott lehetőséget, így az angyalföldiek a játékos június 30-án lejáró szerződését nem hosszabbították meg. Bár új csapatát egyelőre nem nevezték meg, azóta a Vasas egyik legnagyobb tavalyi riválisa, a feljutásról végül lemaradó Diósgyőr bejelentette Viczián szerződtetését.

A Vasas FC négy év után szerepelhet ismét az élvonalban, ennek jegyében már megkezdték a csapat erősítését: Novothny Soma és Géresi Krisztián leigazolásával. Az angyalföldiek szintén pénteken jelentették be, hogy a csapat kapusának, Jova Leventének szerződését 2026-ig meghosszabbították.

Borítókép: vasasfc.hu

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Második nyári igazolását jelentette be a Honvéd
Az OTP Bank Ligában szereplő Budapest Honvéd leigazolta Makszim Plakuscsenkót az izraeli Makkabi Haifától. A 26 éves középpályás kétéves szerződést kötött a kispesti klubbal.
Magyar futball