Musorujsag
Élő Eredmények

Videó: a darts matekzsenije ismét lecsapott – 181 pontra sikerült besokallnia

Videó: a darts matekzsenije ismét lecsapott – 181 pontra sikerült besokallnia

m4sport.hu | Szerző: Sz.V.
Hétvégén zajlik a páros világbajnokság, azaz a World Cup of Darts, amelynek keretein belül minden résztvevő ország két játékossal, párban versenyzik. A torna több szempontból is különleges, ennek megfelelően pedig különleges pillanatokat is rejtegethet magában: például a portugál José De Sousától, aki a Skócia elleni nyolcaddöntőben úgy dobott 180-at, hogy egyetlen pontot sem írtak neki jóvá érte.

José De Sousa a darts egyik legegyedibb alakja, aki nagyjából két éve robbant be a Professional Darts Corporation elitjébe: 2020-ban megnyerte a Grand Slam of Darts-ot, majd a következő évben a Premier League-be is meghívták, ahol döntőt játszhatott.

A portugál játékos két legkirívóbb jellemzője a színpadon, hogyha elkapja a fonalat, brutális ütemben tudja gyártani a tripla húszasokat (és ezáltal a 180-asokat), illetve, hogy a nagy koncentrálásban – vagy éppen annak hiányában – rendszerint cserbenhagyja matektudása, szinte nincs olyan meccs, amikor ne vétene valamilyen számolási hibát.

Ennek az egyvelege kapta el a Skócia elleni nyolcaddöntő páros, azaz mindent eldöntő felvonásán, amikor 181 pontra sikerült bedobnia egy 180-at, de a játék dupla kiszállós mivolta miatt ezzel „besokallt”, hiszen egy pontot nem lehet hagyni, maradt a portugál párosnak a 181.

A meccset ettől a hibától függetlenül is behúzta a címvédő Skócia, igaz, Peter Wrighték a következő körben kiestek az angol duóval szemben.

Borítókép: PDC/Twitter

További tartalmak