Musorujsag
Élő Eredmények

Edzője Milák Kristóf világcsúcsáról: Három hete még nagyon messze jártunk ettől

Edzője Milák Kristóf világcsúcsáról: Három hete még nagyon messze jártunk ettől

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
Milák Kristóf edzője tanítványa keddi, 200 méter pillangón világcsúccsal megnyert világbajnoki győzelmét követően elmondta, igen hányattatott év van mögöttük, melynek fényében akár megdöbbentő is lehetne a 22 éves úszóklasszis teljesítménye, aki azonban rendhagyó felkészüléssel hozta magát bombaformába.

Milák Kristóf a 200 pillangón világcsúccsal megnyert vb-cím után sokaknak megköszönte a támogatást, köztük edzőjének, Virth Balázsnak, akinek elmondása szerint sokat fájt a feje miatta.

A szakember aztán ki is fejtette, mire gondolt tanítványa.

„Alapból nagyon nehéz feladat volt az olimpia után átvenni Kristóf edzését, hiszen Selmeci Attila kiváló munkát végzett vele, amit lehet, mindent megnyertek. Majd mikor elkezdtük a közös munkát, covidos lett, műteni kellett, majd mikor felépült, januárban megint beteg lett, és a magyar bajnokság után volt még egy kihagyása szintén betegség miatt. Állandóan jöttek a problémák. Rajta viszont nem láttam, hogy izgulna, azt mondta, nyugi, megoldjuk.”

Végül valóban megoldotta Milák Kristóf, ám ehhez az is kellett, hogy a vb előtt a szokásostól teljesen eltérő felkészülést csináljon végig, mert ahogy a mester elárulta, három héttel a világbajnokság előtt nem állt jól a szénájuk.

„A Mare Nostrum barcelonai versenye után kezdett minden jóra fordulni. Ott Kristóférezte, hogy az 1.53.8-as idő után dolgozni kell, és keményen bele is állt a munkába, mert tudta, ott tartottunk, ahol egy hónappal korábban az országos bajnokságon. Úgyhogy a klasszikus formába hozás és pihentetés helyett másfél hetet kőkeményen ráalapoztunk erre a vb-re. Az elvégzett munkát látva bennem azért felmerült, hogy esetleg lehet ebből majd világcsúcs, Sós Csaba szövetségi kapitány viszont ki is mondta. De visszanézve, nagyon megterhelő volt, hogy állandóan utol kellett érnünk magunkat. A hódmezővásárhelyi edzőtábor előtt nagyon messze jártunk ettől az időeredménytől.”

A keddi vb-nap esti  összefoglalóját IDE KATTINTVA találja meg.

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Elismerte az adócsalást, felfüggesztett börtönt kapott Samuel Eto'o
Egy év tíz hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte és 1,8 millió euró befizetésére kötelezte az illetékes spanyol bíróság Samuel Eto'o-t, a kameruniak korábbi futballsztárját, amiért spanyolországi légióskodása idején adócsalást követett el.
Külföldi futball
Mané megérkezett Münchenbe
Megérkezett Münchenbe Sadio Mané, akit a hírek szerint szerdán mutat be hivatalosan a Bayern.
Külföldi futball