Musorujsag
Élő Eredmények
×

„Valamin változtatni kell” – az úszók kapitánya szerint ennél ütősebbek szoktak lenni

„Valamin változtatni kell” – az úszók kapitánya szerint ennél ütősebbek szoktak lenni

M4 Sport
Sós Csaba szövetségi kapitány az úszók szerdai helyezéseivel elégedett volt a vizes világbajnokságon, ami az időeredményekre viszont már nem igaz. Emellett annak is hangot adott az M4 sport kamerái előtt, hogy a sok döntős szereplés ellenére kevesli a valós éremesélyeket.

A magyar úszók szerdai döntős teljesítményét sorra vevő Sós Csaba az ötödik helyével a legjobb vébéhelyezését beállító 4×200-as női gyorsváltó értékeléskor az összbenyomásai esszenciáját fogalmazta meg: a helyezés nagyon jó, de az időeredménnyel nem elégedett. „Az elég szerény volt”, még akkor is, ha „egyetlen európaiként jutottunk a döntőbe” – tette hozzá.

A négyesben is helyet kapó Kapás Boglárka a 200 pillangó fináléjával kezdte a délután, a hetedik helyezését az előzmények ismeretében jónak tartja a szakember. „Ő sem kergetett illúziókat. De szeretném, ha túllendülnénk ezen az időszakon.” Akkor is ha valósak a kifogások, ez egy világbajnokság – szögezte le. Hangsúlyozta, Kapásnál persze sosem merül fel, hogy esetleg túl akarja pihenni magát, nem eddz eleget, és így tovább. Inkább óvni kell az egészségére vigyázniuk. Ám mégiscsak „világbajnok volt és most hetedik lett. Remélem, rövid időn belül visszatér. A legjobb időeredménye most is dobogót ért volna, tehát a világ nem ment el mellette, de utol kell érnie magát sürgősen.”

Itt jegyezte meg:

„Nagyon sok döntős helyezésünk van. De a realitás az, hogy két érmünk lesz” – talán három, négy, villantotta meg egy pillanatra optimistább arcát Sós. Ugyanakkor „ennél azért ütősebbek szoktunk lenni. Valamin változtatni kell, és fogunk is.”

A 100 gyorson hatodik Németh Nándort a legmegbízhatóbb úszók egyikének nevezte. „Ebben a számban egyáltalán döntőig jutni is nagy dolog. Egyszer ki fog neki jönni úgy a lépés, hogy érmes lesz valamelyik világversenyen” – mondta a kapitány.

A 200 vegyesen szintén hatodik Kós Hubert „helyezése dicséretes. Fejet kell hajtani, ez előrelépés. De az időeredménye nem.” Hangzott az ítélet a 19 éves versenyző kapcsán. „Nem tagadom, reméltem, most lesz az áttörés. És ha csak egy másodpercet javul… Ami ebben az életkorban egyáltalán nem túlzás, rengeteg példát tudnék hozni” – őrlődött Sós Csaba, aki azért továbbra is bízik benne, hogy ha most nem is jött be, rövidesen igazolja majd Kós a reményeit.

A úszóprogram csütörtöki folytatásának ütemterve ITT, míg a vizesvébé magyar érdekeltségű programja ITT böngészhető.

Borítókép: Kós Hubert a férfi 200 méteres vegyesúszás döntőjében (MTI/Kovács Tamás)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Sós Csaba útmutatója: milyen szemmel szurkoljunk, milyen eredményt várjunk fiatal úszóinktól a vizes vb-n?
Június 17-én kezdődik Budapesten a vizes világbajnokság, amelyen méltán bízhatunk abban, hogy versenyzőink szép eredményekkel, érmekkel örvendeztetnek meg minket. Vízilabdázóinkban mindig benne van egy érmes torna lehetősége, ahogyan úszóink is rendre elkényeztettek minket az elmúlt években. Ugyanakkor az úszóválogatott egyfajta generációváltáson esik – esett? – át, sok úszónk lesz a budapesti Duna Arénában, akik a felnőtt mezőnyben csak nemrég mutatták meg magukat, bele-belekóstoltak már a világversenyek légkörébe, de köztük 13 vb-újonc is található a magyar keretben.
Úszás