Musorujsag
Élő Eredmények

Egy ötödik, két hatodik és egy hetedik hely a szerda délután magyar mérlege

Egy ötödik, két hatodik és egy hetedik hely a szerda délután magyar mérlege

m4sport.hu
A női 4x200-as gyorsváltó ötödik, Kós Hubert (200 vegyes) és Németh Nándor (100 gyors) hatodik helye mellett, Kapás Boglárka (200 pillangó) hetedik helyen ért célba.

A szerda délutáni programban négy döntőben szoríthattunk magyar versenyzőknek a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon, míg három úszónk elődöntőben volt érdekelt.

Kapás Boglárka címvédőként hetedik lett 200 méter pillangón. A 29 éves magyar versenyző 2:08.12 perccel csapott célba, a számot a kanadaiak szupertehetsége, Summer McIntosh nyerte, és akárcsak az elődöntőben, ezúttal is junior világcsúcsot úszott.

Az olimpiai bronzérmes magyar úszó a hetedik hely ellenére elégedetten nyilatkozot a finálé után.

Németh Nándor hatodik helyen végzett 100 méter gyorson, a 22 éves magyar versenyző 48.13 másodperces idővel csapott célba. Németh – aki ebben a számban 2018 óta minden világversenyen döntőt úszott – a fináléban jól rajtolt, de az utolsó helyen fordult, majd jól hajrázott, azonban az éremcsatába nem tudott beleszólni. A számot a román David Popovici nyerte, aki már 200 méteren is diadalmaskodott a Duna Arénában.

Németh a futam után elmondta, 75 méternél elvesztette a sapkáját, de bevallotta, nem ezen múlt az eredménye. Csütörtökön a férfi 4×200 méteres gyorsváltóban még szeretne mindent kiadni magából.

Kós Hubert szintén a hatodik helyen végzett 200 méter vegyesen. A 19 éves magyar versenyző, aki tavaly ugyanebben a medencében junior világcsúcsot úszott (1:56.99) az Európa-bajnokságon, 1:57.26 perces idővel csapott célba. Sokáig jól tartotta magát, de a gyorsúszásra teljesen elkészült az erejével. A számot a franciak újdonsült szupersztárja, a 20 esztendős Léon Marchand nyerte, aki szombaton minden idők második legjobb úszásával nyert 400 méter vegyesen, kedden pedig a világcsúccsal győztes Milák Kristóf mögött második lett 200 méter pillangón.

A 19 esztendős versenyző érzése szerint háton úszott a legjobban, a mell és a gyors pedig már nagyon fájt neki. Ezt jól bizonyítja, hogy a futam utáni interjúját követően percekig csak egy helyben tudott ülni.

Békési Eszter 16. helyen végzett 200 méter mellen. A 20 éves magyar versenyző a délelőtti előfutamban 2:27.95 perces idejével éppen csak becsúszott az elődöntőbe, ahol viszont rontott az idején, 2:28.17 perces teljesítményével senkit sem tudott megelőzni összesítésben.

Békési a futam után elmondta, ugyan délelőtt mindent kiadott magából, de ennél azért mindenképpen szeretett volna jobb időt úszni.

Telegdy Ádám az ötödik, Kovács Benedek Bendegúz a nyolcadik idővel jutott döntőbe 200 méter háton szerdán a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon. A két magyar közül elsőként a világbajnoki újonc Kovács ugrott medencébe, ő délelőtt 18 századra közelítette meg egyéni csúcsát (1:57.70), és már ekkor kijelentette, hogy ezt mindenképpen szeretné megjavítani az elődöntőben. A célját el is érte, ráadásul nem is kicsit, hiszen 1:57.12 perccel csapott célba.

Kovács a vegyes zónában arról beszélt, a világbajnokság előtt csak az elődöntőben gondolkodott, ez most így egy új helyzet számára, hiszen pályafutása során először kell majd leúsznia egy versenyen belül háromszor is ezt a számot. Hozzátette, óriási élmény lesz a fináléban vízbe ugrani.

Őt követte az olimpiai ötödik Telegdy, aki egyéni legjobbját (1:56.15) vette célba a előfutamot követően, végül erre nem volt szükség a fináléba kerüléshez, 1:56.80-nal biztosította helyét a csütörtöki programban.

Telegdy elmondta, nem igazán elégedett az időeredménnyel, különösképpen az elején és a fordulóknál szeretne még tizedeket “találni”. A szám döntőjét csütörtökön 19.01-től rendezik.

A nap utolsó döntőjében a Pádár Nikolett, Molnár Dóra, Késely Ajna, Kapás Boglárka négyese 7:57.90-es időt úszott, amivel az ötödik helyen végzett. Az ötödik helynél korábban még sosem értek el jobb helyezést a vébéken ebben a számban a mieink.

A női 4×200-as váltó egyetlen európai csapatként az ötödik helyen zárt, így érthetően elégedetten nyilatkoztak a döntő után.

Az eredményekkel a sportolók többnyire elégedettek voltak, Sós Csaba szövetségi kapitány azonban egyáltalán nem tűnt annak a nap végén.

Borítókép: Budapest, 2022. június 22. Pádár Nikolett, Késely Ajna, Kapás Boglárka és Molnár Dóra (b-j), az ötödik helyezett magyar váltó tagjai a női 4x200 méteres gyorsváltó döntője után a vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2022. június 22-én. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak