Musorujsag
Élő Eredmények
×

Kós Hubert mindent kiadott magából: percekig nem tudott talpra állni élete első vb-döntője után

Kós Hubert mindent kiadott magából: percekig nem tudott talpra állni élete első vb-döntője után

m4sport.hu
A 19 évesen karrierje első felnőtt világbajnoki döntőjében rajthoz álló Kós Hubert hatodik helyen végzett 200 méter vegyesen a Duna Arénában zajló úszó-vb szerdai napján. A fiatal versenyző elképesztően nagyot úszott, mindent kiadott magából, talán még annál is többet: a finálé után hosszú percekig nem tudott talpra állni a medenceparton.

A junior világbajnok úszó a 200 vegyes szerda esti döntőjében nagyon bekezdett, a pillangó és a hát után még dobogós helyen fordult, de mellen sem maradt le riválisaitól. Ekkor még úgy tűnt, harcban lehet az éremért, azonban a gyorsra elfogyott az ereje és végül hatodikként csapott célba, 1:57.26-os idővel.

Az interjúra szemmel láthatóan nagyon kimerülten érkezett: „mindent kiadtam, megpróbáltam az elején elmenni gyorson, hátha bírom a végét, muszáj volt megpróbálnom mindent, ez történ, első világbajnoki döntőm, szerintem jó úszás volt” – értékelt az M4 Sportnak Kós Hubert, hozzátéve, a második 100 méter, a mell és a gyors már nagyon fájt neki.

„Tanulni kell ebből, megyünk előre” – zárta az interjút, amely után az UTE versenyzője egyből a földre ült és perceken át nem is hagyta el a medenceteret, amit végül a saját lábán tett meg, az orvosi személyzet kíséretével.

Az M4 Sport szakértője, az Európa-bajnok Verrasztó Evelyn a fiatal úszó küzdelmét látva elárulta, amikor a fizikai teljesítmény eléri a plafont és ez ráadásul az első világbajnoki döntő okozta izgalommal párosul: „nagyon sok tud lenni”.

„Amikor az ember közel kerül az éremhez, nyilván csalódott, de ha pár napot adunk Hubertnek, át fogja értékelni és ő is nagy eredménynek tartja majd, hogy egy ilyen komoly színvonalú döntőben ilyen teljesítményt tudott nyújtani” – mondta Verrasztó Evelyn.

„Ha valaki ennyi idősen lőtávolban úszik a vb-éremtől, az abszolút pozitív dolog. Még mindig nagyon fiatal, nincs is ereje teljében” – tette hozzá az M4 Sport állandó úszószakértője, Mutina Ágnes.

A 200 vegyes vb-döntőjét a franciák újdonsült szupersztárja, a 20 esztendős Léon Marchand nyerte, aki szombaton minden idők második legjobb úszásával nyert 400 méter vegyesen, kedden pedig a világcsúccsal győztes Milák Kristóf mögött második lett 200 méter pillangón.

Eredmények:
férfi 200 m vegyes, világbajnok:
Léon Marchand (Franciaország) 1:55.22 perc
2. Carson Foster (Egyesült Államok) 1:55.71
3. Szeto Daija (Japán) 1:56.22
…6. KÓS HUBERT 1:57.26

Borítókép: M4 Sport

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Magyar sikerek és olasz világcsúcs a vizes-vb harmadik napján
Az olaszok és az amerikaiak egyaránt két-két aranyérmet nyertek hétfőn a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokság harmadik versenynapján, mellettük csak egy román versenyző örülhetett vb-címnek. Milák a legjobb, Kenderesi a 6. idővel döntős 200 pillangón. Remek napot zártak a magyar szinkronúszók, nagyon megverték Kolumbiát a női pólósok.
FINA 2022
Sós Csaba útmutatója: milyen szemmel szurkoljunk, milyen eredményt várjunk fiatal úszóinktól a vizes vb-n?
Június 17-én kezdődik Budapesten a vizes világbajnokság, amelyen méltán bízhatunk abban, hogy versenyzőink szép eredményekkel, érmekkel örvendeztetnek meg minket. Vízilabdázóinkban mindig benne van egy érmes torna lehetősége, ahogyan úszóink is rendre elkényeztettek minket az elmúlt években. Ugyanakkor az úszóválogatott egyfajta generációváltáson esik – esett? – át, sok úszónk lesz a budapesti Duna Arénában, akik a felnőtt mezőnyben csak nemrég mutatták meg magukat, bele-belekóstoltak már a világversenyek légkörébe, de köztük 13 vb-újonc is található a magyar keretben.
Úszás