Musorujsag
Élő Eredmények
×

Milák Kristóf riválisa minden további számától visszalépett a vizes világbajnokságon

Milák Kristóf riválisa minden további számától visszalépett a vizes világbajnokságon

m4sport.hu
Milák Kristóf amerikai riválisa, Caeleb Dressel egyelőre nem tisztázott egészségügyi okokból visszalépett a budapesti vizes világbajnokság hátralévő medencés úszóversenyeitől.

A 25 éves, hétszeres olimpiai bajnok klasszis kedden már a 100 méter gyors elődöntőjében sem állt rajthoz, azután, hogy a délelőtti előfutamokat a legjobb idővel zárta. Az amerikai csapat akkor csupán annyit közölt, nem koronavírus-fertőzésről van szó.

A rövid szerdai közlemény mindössze annyit árul el, Dressel edzőivel és orvosaival egyeztetve jutott arra a döntésre, nem vállalja a vizes vb hátralévő versenyeit, mert hosszútávú egészsége a legfontosabb.

Dressel így kihagyja az 50 méter gyors és a 100 méter pillangó csütörtökön induló küzdelmeit, mindkét számnak ő a címvédője és olimpiai bajnoka, utóbbiban a tokiói játékokon Milák Kristófot világcsúccsal utasította maga mögé úgy, hogy a 200-on győztes magyar klasszis – aki kedden megjavította saját világcsúcsát – Európa-csúccsal lett második.

Így sajnálatos módon elmarad a budapesti vizes világbajnokság egyik legjobban várt csatája, Dressel és Milák küzdelme 100 pillangón, viszont jelentősen nőtt az esélye, hogy Milák két aranyéremmel zárja a vb-t.

Dressel a medencés úszóversenyek első két napján két aranyérmet is nyert, szombaton a 4×100 méteres gyorsváltó tagjaként, vasárnap pedig 50 méter pillangón, ami karrierje 15. világbajnoki címét jelentette.

Borítókép: MTI/Kovács Tamás

További tartalmak

Kapcsolódó hírek