Musorujsag
Élő Eredmények
×

Jól van és már úszott is a margitszigeti medencében elájuló szinkronúszó

Jól van és már úszott is a margitszigeti medencében elájuló szinkronúszó

m4sport.hu
Jól van és az eset után már úszott is a medencében az az amerikai műúszó, aki szerdán gyakorlata végén elájult a vízben, életét pedig az érte beugró edzője mentette meg a budapesti vizes világbajnokságon. Az amerikai csapat egyik felkészítője az M4 Sportnak elmondta, Alvarez rosszullétét az okozhatta, hogy sérülés miatt mindössze két hónapja volt felkészülni a budapesti vb-re.

 

Anita Alvarez a szinkronúszók szerdai egyéni szabadprogramjában került bajba programjának legvégén, amikor egy pillanatra feljött a víz alól, majd ájultan a medence feneke felé süllyedt. Alvarez életét spanyol edzőjének, Andrea Fuentesnek köszönheti, aki villámgyorsan reagált és azonnal vízbe ugrott érte, majd kiúszott vele a medence a partjáig, ahol a mentősök segítették ki az ájult versenyzőt. A szinkronúszót a parton ellátták, majd hordágyon szállították el a medencetérből.

Anna Volosina, a jelenleg az amerikai csapat mellett dolgozó korábbi ukrán műúszó az M4 Sportnak elmondta, Alvarez már jól van, rosszullétét pedig az okozhatta, hogy sérülés miatt mindössze két hónapja volt felkészülni a budapesti vb-re.

„Anita Alvarez már jól van, az eset után már ment is a medencébe úszni egy kicsit. Tegnap még az egyéni előtt versenyzett a csapattal is. Talán azért lehetett ez az ájulása, mert ebben az évben volt egy sérülése. Kevesebb mint két hónapja maradt felkészülni erre a vb-re, és azért valljuk be, a nulláról kezdeni két hónap elég kevés idő ahhoz, hogy visszaépítsd magad, de ő nagyon keményen dolgozott. Sajnos ezért lehetett a rosszulléte, de a legfontosabb, hogy most már jól van, köszönjük a kérdést” – nyilatkozta Volosina, aki a 2017-es budapesti világbajnokságon egy ezüst- és három bronzérmet szerzett, 2019-es visszavonulása óta pedig az amerikai műúszókat segíti Andrea Fuentes mellett.

Anita Alvarez egy tavalyi olimpiai kvalifikációs viadalon is magatehetetlenül süllyedt el, akkor is a négyszeres olimpiai érmes Andrea Fuentes mentette ki a vízből párostársa, Lindi Schroeder segítségével.

 

Borítókép: Anita Alvarez a szinkronúszó egyéni szabad kombináció versenyének selejtezőjében a 2022-es vizes-világbajnokságon (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek