Musorujsag
Élő Eredmények

Sós Csaba eddig jobb eredményekre számított, de nem látja, hogy Miláknak lenne ellenfele

Sós Csaba eddig jobb eredményekre számított, de nem látja, hogy Miláknak lenne ellenfele

m4sport.hu
A vizes világbajnokság hatodik napján nem ünnepelhettünk magyar érmet, a 4x200 méteres férfi gyorsváltó ötödik, Telegdy Ádám hatodik lett 200 háton. A szövetségi kapitány, mindkét eredmény esetében érezhetően egy picit csalódott volt, de hangsúlyozta, hogy a realitás talaján kell állni. Sós Csaba így értékelt a hatodik nap után.

A 4×200 méteres férfi gyorsváltóról:

„Ebben a kétszázas váltóban még nagyon sok van. Öt év után először tudtunk így összeállni, sajnos a Márton Ricsi első váltóként nem tudta megismételni a reggeli teljesítményét, ahol egy nagy egyéni csúcsot úszott, de azt gondolom, hogy a jövőben ez rendben lesz. Másra számítottam, az elején elment, ez van. Utána már végig hullámban ment mindenki. Két országos csúcsot úsztunk, ez a váltó szépen lépked előre, második európaiak voltunk. Nagyon ütős váltók ellen úsztak, végül is harcban voltunk. Milák a harmadik legjobb részidőt úszta, az szám olimpiai bajnoka, meg valamelyik amerikai befutó úszott nála jobbat. Nagyszerűen küzdöttek, Németh Nándi hatalmasat úszott, a Balázs (Holló) már hullámban ment, egészen máshogy nézett volna ki, ha az elején Ricsi meg tudja ismételni a reggelt. Így is nagyon szép eredmény, de többe bíztam. Azt hittem, itt érmet nyerhetünk.”

200 méteres hátúszás Telegdy Ádámról:

„(Telegdy) az olimpián ötödik volt, és nem volt itt a Rilov, itt a négy, hatodik hely volt a reális neki. Ő ezeket a helyezéseket stabilan hozza, törés nem tapasztalható itt sem.”

A kapitány nem teljesen elégedett az eddigi eredményekkel:

„Eddig gyakorlatilag másfél tucat döntős helynél járunk, de a legjobb helyezésünk a Milákot leszámítva egy ötödik, szóval, ennek nem örülök, ezt nem tagadom. Ahol reméltünk áttörést vagy jobb eredményt, az nem következett be. De látni kell, hogy ez egy olimpia és covid utáni időszak, igaz, mások is vannak így, de sajnos engem ez nem vígasztal.

Szabó Szebasztián egyéni csúcsa 50 gyorson:

„Ő jó erőben van, különben nem jutott volna a döntőbe, mert itt nagyon kis különbségek voltak. A másodiktól a nyolcadikig talán 30 centin belül értek be. Ahogyan az 50 pillénél is, ez nagyon szoros csata, bármi lehet.”

Milák döntőre készül 100 méteres pillangóúszásban:

„Vele kapcsolatban nincs sok kérdés. Ma nagyon erős volt, úszott két nagyon jó 100 pillangót, illetve két nagyon erős 200 gyorsot, az egyiket különösen jól, neki ki kell pihennie magát. Azt látom, hogy senki nincs hozzá annyira közel, hogy neki tartania kellene valakitől, de ez egy világbajnokság, és a döntőt meg kell nyerni.”

Borítókép: Sós Csaba (m4sport.hu)

További tartalmak