Musorujsag
Élő Eredmények

A címvédő olaszok várnak a magyar csapatra a férfi pólótorna negyeddöntőjében

A címvédő olaszok várnak a magyar csapatra a férfi pólótorna negyeddöntőjében

m4sport.hu
A legutóbbi vb-n az elődöntőben az olaszok két góllal bizonyultak jobbnak a magyar együttesnél.

A házigazda magyar férfi vízilabda-válogatott a címvédő olaszokkal játszik a világbajnokság negyeddöntőjében, mivel utóbbiak hétfőn 17-6-ra legyőzték Ausztráliát a legjobb nyolc közé jutásért rendezett mérkőzésen. Az olasz kapusok közül Marco Del Lungo 69, Gianmarco Nicosia pedig 71 százalékos hatékonysággal védett.

Az európai együttes hamar döntésre vitte a dolgot, hiszen már az első negyedben megnyugtató előnyt harcolt ki, amit aztán a harmadik és a negyedik játékrészben még tovább tudott növelni. A magyar és az olasz együttes a legutóbbi világbajnokságon is találkozott egymással, akkor az elődöntőben az olaszok 12-10-re nyertek és később a tornát is megnyerték.

Märcz Tamás szövetségi kapitány szerint a magyar férfi vízilabda-válogatott játékosai képesek arra, hogy a sima csoportkörös meccsek után mentálisan és fizikailag is maximálisan készen álljanak a szerdai, olaszok elleni világbajnoki negyeddöntőre. „Ez a társaság képes arra, hogy mentálisan hangsúlyossá tegye egy pontját a tornának, biztosan mindenki így gondolkodik és a negyeddöntő lesz ez” – mondta Märcz Tamás.

A negyeddöntőket szerdán rendezik a margitszigeti Hajós-uszodában, a magyar-olasz mérkőzés 21 órakor kezdődik, az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

Eredmények:
a negyeddöntőbe jutásért:
Olaszország-Ausztrália 17-6 (4-0, 3-3, 4-1, 6-2)
Horvátország-Georgia 13-7 (3-2, 4-2, 3-0, 3-3)
Montenegró-Japán 10-9 (3-1, 2-5, 3-2, 2-1)
később:
Dél-afrikai Köztársaság – Egyesült Államok 18.30

Borítókép: Az olasz válogatott játékosai a vizes világbajnokság férfi vízilabda tornáján, a negyeddöntőbe jutásért játszott Olaszország - Ausztrália mérkőzés előtt. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak