Musorujsag
Élő Eredmények
×

Bíró Attila szerint a szükséges mentális és fizikai erő megvan a csapatban, Leimeterék alig tudtak aludni éjjel

Bíró Attila szerint a szükséges mentális és fizikai erő megvan a csapatban, Leimeterék alig tudtak aludni éjjel

MTI
Bíró Attila szövetségi kapitány szavai szerint a magyar női vízilabda-válogatott nem elégszik meg azzal, hogy a csütörtöki elődöntő megnyerésével már biztosan érmes a hazai világbajnokságon.

„Egy olimpián a faluban, vagy most a világbajnokságon, ahol egy szállodában laknak a csapatok, lehet látni azt, hogy kiknek van még esélye az éremszerzésre, csak ők veszik komolyan az egészet. Nekünk már megvan az érem, ez egy extra érzés, de ezzel nem fogunk megelégedni” – folytatta a szakember, aki külön kiemelte a világbajnokságot megelőző erdélyi csapatépítő összetartást, amely nem is konkrétan a vízilabdáról szólt, de olyan hatása volt az alakulatra, aminek most is érzi az eredményét.

A szövetségi kapitány a csapat péntek délelőtti edzéséről elmondta, természetesen nagyon fáradtak voltak a lányok, de ez ilyenkor egy jóleső érzés.

Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke a pénteki sajtótájékoztató kezdetén kiemelte, hogy fantasztikus volt sokezer szurkolóval átélni a hollandok elleni elődöntőt, jó érzés volt magyarnak lenni.

„Remélem, jó hangulatot teremtettünk a lányoknak, akikre rendkívül büszke vagyok” – nyilatkozta. Megjegyezte, a vb ideje alatt a nemzetközi szövetség a vidéki helyszíneken is járt, Sopronban, Debrecenben és Szegeden is maximálisan meg voltak elégedve a szervezéssel, illetve a csapatok is nagyszerűen érezték magukat.

A magyar együttes szombaton 20 órakor találkozik az amerikaiakkal, szinte garantáltan telt ház előtt, ugyanis annak az 1000 darab jegynek, ami a hollandok elleni elődöntőt megelőzően még elérhető volt a fináléra, a nagy részét már megvásárolták.

Bíró Attila elmondta, a döntőig hátralévő időben “nagy dolgok” már nem történnek, frissítés, regeneráció és az alap taktikai elemek gyakorlása szerepelnek a programban. A szakember megjegyezte, a szükséges mentális és a fizikai erővel rendelkezik a gárda, a játékosoknak pedig nyugodtnak, higgadtnak kell maradniuk és akkor egy szoros mérkőzést játszhatnak az amerikaiakkal a fináléban.

MTI/Koszticsák Szilárd

A hollandok elleni csütörtöki elődöntőben négy góljával a legeredményesebb magyar, Leimeter Dóra kitért rá, hogy ugyan sokat kivett belőlük a találkozó, de természetesen mindenki nehezen aludt el az éjszaka. A válogatott balkezes kiválósága kitért arra is, hogy jó volt közel telt ház előtt vízbe ugraniuk, ez mindenképpen a női vízilabda fejlődését jelzi. Az aranycsatával kapcsolatban pedig azt emelte ki, hogy nem fognak feltett kézzel menni a döntőre.

MTI/Koszticsák Szilárd

„Az amerikaiakkal közösen gyakoroltunk Szegeden, jól ismerjük őket, hasonló játékot játszik a két csapat” – beszélt a szombati ellenfélről az elődöntőben mind a négy ráúszását megnyerő Vályi Vanda.

A magyar válogatott – amely a 2013-as barcelonai bronzérem után lesz újra dobogós világbajnokságon – legutóbb 2005-ben Montrealban játszott vb-döntőt, akkor Faragó Tamás irányításával a gárda éppen az aktuális címvédő amerikai csapatot győzte le hosszabbítás után, megszerezve ezzel története második vb-aranyát.

Az amerikaiak világbajnokságon legutóbb a 2015-ös, kazanyi torna csoportkörében az olaszoktól szenvedtek vereséget. A magyarok ugyanakkor a tokiói olimpia csoportkörében 10–9-re legyőzték a világ legjobbjait, az amerikaiak ezt megelőzően legutóbb 2008. augusztus 21-én, a pekingi játékokok fináléjában, Hollandia csapatától kaptak ki (8–9) olimpián.

Borítókép: MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Magyari Alda: A végén tudtam, hogy csak egy védés kell
A Magyar női vízilabda-válogatott 13–12-re megnyerte a hollandok elleni elődöntőt és bejutott a szombati döntőbe, ahol az Egyesült Államok csapatával találkozik. Magyari Alda üzent születésnapos édesanyjának és úgy fogalmazott, csak a labdát figyelte az utolsó lövésnél. Bíró Attila szövetségi kapitány pedig dicsérte csapata mentális erejét.
Vízilabda