Musorujsag
Élő Eredmények
×

Magyari Alda: A végén tudtam, hogy csak egy védés kell

Magyari Alda: A végén tudtam, hogy csak egy védés kell

m4sport.hu
A Magyar női vízilabda-válogatott 13–12-re megnyerte a hollandok elleni elődöntőt és bejutott a szombati döntőbe, ahol az Egyesült Államok csapatával találkozik. Magyari Alda üzent születésnapos édesanyjának és úgy fogalmazott, csak a labdát figyelte az utolsó lövésnél. Bíró Attila szövetségi kapitány pedig dicsérte csapata mentális erejét.

A találkozón több nagy bravúrt is bemutató Magyari Alda először is születésnapos édesanyjának üzent. Elmondta, kicsit meghalt a vízben, de miután megígérte, hogy bejutnak, így elégedett.

“A végén tudtam, hogy csak egy védés kell, nem foglalkoztam a kezekkel, csak a labdát figyeltem és sikerült védeni” – mondta a válogatott első számú kapusa az utolsó pillanatokban bemutatott bravúrjáról.

Bíró Attila a magyar női válogatott szövetségi kapitánya elégedetten értékelt.

“Ez a csapat velem még nem nyert vb-n érmet, ennek a győzelemnek ez is növeli az értékét. Amellett, hogy hazai pályán van a vb, az olimpia utáni évben a csapatok sokkal kevesebb teherrel jönnek, a hazai pálya miatt rajtunk volt a legnagyobb teher és ez hatalmas mentális erőről tett tanúbizonyságot” – értékelt a találkozó után Bíró.

“Kutya erős volt ez a holland csapat, de ma nagyrészt nagyon jól sikerültek a dolgok. Le a kalappal a lányok előtt, fantasztikusat produkáltak” – tette hozzá a vb-döntős kapitány.

Gurisatti Gréta felfokozott állapotba, rendkívül boldogan nyilatkozott, szerinte már hamarabb is eldönthették volna a mérkőzést, de így nyerni hazai medencében fantasztikus.

“Nagyon megküzdöttünk ezért a győzelemért, ahogy az utolsó támadást is kivédekeztük, ez abszolút a szív csatája volt” – nyilatkozta a mérkőzés után szinte önkívületi állapotban Gurisatti.

A négy találatig jutó Leimeter Dóra úgy fogalmazott, kicsit adósnak érezte magát a támadójátékban. Neki mindig az a lényeg, hogy a csapat nyerjen, de nagyon jó érzéssel tölti el, hogy négy góllal hozzá tudott járulni a győzelemhez.

“Iszonyat boldog vagyok! Ma a védekezés nem úgy működött, mint a korábbi meccseken de az utolsó perceket sikerült kivédekezni, nagyon jó érzés. Már a meccs előtt úgy ugrottunk be, kihozzuk ma magunkból a maximumot” – mondta a találkozó után a bombagólokat szerző Garda Krisztina.

A magyar válogatott a fináléban szombaton a címvédő amerikai gárdával csap majd össze az aranyéremért.

A szombati program:
a 7. helyért:
Franciaország-Görögország 13.00
az 5. helyért:
Ausztrália-Spanyolország 17.00
bronzmérkőzés:
Olaszország-Hollandia 14.30
döntő:
MAGYARORSZÁG-Egyesült Államok 20.00

Borítókép: Magyari Alda a vizes világbajnokság női vízilabda tornájának elődöntőjében játszott Magyarország - Hollandia mérkőzésen a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. június 30-án. Magyarország-Hollandia 13-12, ezzel döntős a magyar válogatott. (MTI/Koszticsák Szilárd)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek