Musorujsag
Élő Eredmények
×

A FINA elnöke minden idők legjobb világbajnokságának látta a budapestit

A FINA elnöke minden idők legjobb világbajnokságának látta a budapestit

m4sport.hu
A vizes sportokat tömörítő világszövetség elnöke szerint a vasárnap véget érő budapesti vb volt minden idők legjobb világbajnoksága, főleg annak tükrében, hogy milyen kevés idő állt rendelkezésre a szervezésre.

A FINA februárban jelentette be, hogy Magyarország rendezi meg az idei évre újonnan kiírt vizes világbajnokságot. A döntés azután született meg, hogy a koronavírus-járvány miatt 2021-ről idén májusra elhalasztott vb fukuokai szervezői bejelentették, hogy az omikron variáns okozta helyzetben újabb egy évvel szeretnék elhalasztani az eseményt.

Husszein al-Musszalam az M4 Sportnak elmondta, négy hónappal ezelőtt szinte lehetetlennek tűnt, hogy meg lehet rendezni a vizes-világbajnokságot, de Magyarország vállalta a házigazda szerepét. „Most pedig itt vagyunk és ünnepeljük a valaha rendezett legjobb világbajnokságot. Ez egy rekord ahhoz képest, hogy milyen kevés időnk volt az előkészítésre.”

A FINA elnöke hozzátette, hogy bár a nemzetközi Covid-helyzet továbbra sem jó, Magyarországon 185 ország kétezer versenyzője szerepelt és minden rendben zajlott.

Husszein al-Musszalam szerint a rendezés odaítélésekor előnyt jelentett, hogy Magyarország 2017-ben már rendezett egy sikeres vizes-világbajnokságot, azaz a tapasztalat és a helyszínek is adottak voltak, a FINA ráadásul nem szeretett volna nézők nélküli vb-t. „Egy barátságos eseményt akartunk szervezni, ez Budapesten sikerült. Magyarországon megmutatták, hogy a Coviddal együtt is egy nagy és jó eseményt lehet rendezni” – mondta.

A kuvaiti sportdiplomata hozzátette, a tavalyi tokiói olimpia után a mostani vizes-vb volt a legnagyobb sportesemény, a világjárvány után pedig visszatért a remény. „Budapest kiváló példát adott, hogy a sport tud reményt adni” – fogalmazott.

A vizes-világbajnokság öt év múlva visszatér, a 2027-es vb rendezési jogát 2019-ben nyerte el Magyarország.

Borítókép: Husszein al-Musszalam (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

További tartalmak