Musorujsag
Élő Eredmények

Csou: A glória mentett meg

Csou: A glória mentett meg

Twitter
A verseny végére visszatért a boxutcába a Brit Nagydíj horrorbalesetét sérülések nélkül túlélő Csou Kuan-jü. Hálás az életét megmentő glóriáért.

Az idei év kétségtelenül legnagyobb és legijesztőbb balesetét szenvedte el a Forma–1 első kínai versenyzője Silverstone-ban. Csou Kuan-jü a rajtot követően a célegyenesben repült ki fejreállt autóval a pályáról, miután George Russell oldalról nekiütközött. Az Alfa Romeo a bukócsövét is elvesztette, miközben kerékkel felfelé csúszott végig a kavicsocs bukótéren, majd a gumifalon átugratva kikötött a törmelékfogó kerítésen.

Csou a két fal közötti pár méteres résbe szorult be, miközben a feje és a talaj között csak a 2018-ban bevezetett fejvédő glória tartotta a 800 kilogrammos autót.

„Rendben vagyok. Minden jó. A glória ma megmentett. Köszönet mindenkinek a kedves üzenetekért” – írta közösségi oldalán a mezőny egyetlen újonca.

Csout előbb a pálya orvosi központjában vizsgálták ki, majd megfigyelésre ott is tartották, ám miután mindent rendben találtak az orvosok, a futam végére visszatért a paddockba, illetve a boxutcába.

Közben egyre több felvétel lát napvilágot Csou balesetéről. Az alábbi videó a mentés pillanatait mutatja be, melynél George Russell is láthat a gumifal tetején állva. A mercedeses a baleset után azonnal kiszállt az autójából, és a kollégájához sprintelt, hogy segítsen neki, ha tud.

 

További tartalmak