Musorujsag
Élő Eredmények
×

Zalánki Gergő: Nem csapatként működtünk

Zalánki Gergő: Nem csapatként működtünk

m4sport.hu
Zalánki Gergő szerint a magyar férfi vízilabda-válogatott csalódást keltő vb-szereplésének legfőbb oka, hogy nem csapatként működött az együttes, „egyfajta szétesés” jellemezte őket.

A Pro Reccóval BL-győztes pólós Montenegró hetedik helyet érő legyőzése után az M4 Sportnak elmondta, a magyar csapat helyezése „felejthető”, de próbál pozitívan gondolni a hazai közönség előtt rendezett világbajnokságra.

A legnagyobb problémát abban látja, hogy „nem csapatként” működött az együttes. „A csoportmeccseken, viszonylag gyengébb ellenfelek ellen még működött, hogy mindenki egyénileg a szembenállót veri meg, de az a baj, hogy amikor jött a kritikus időszak, amikor tényleg játszani, vízilabdázni kellett volna, akkor is ezekhez az elemekhez nyúltunk. A legnagyobb hiba az volt, hogy egy olasz vagy egy amerikai csapatot sem lehet most már így megverni. Mindenki halad előre, nekünk is van hova fejlődni, talán ezen kell majd elgondolkodni, hogy csapat legyen ez a csapat” – fogalmazott.

A Bajnokok Ligája-szezon gólkirálya elárulta, nem igazán találta meg a helyét a csapatban, de szerinte a társai sem. Azt hitte, hogy egy ilyen sikeres szezon után talán feljebb kerülhet a ranglétrán, de mégis úgy érezte, hogy meglátásait még mindig csak „B vagy C opcióként” kezelték a többiek. „De nem ez volt a baj, mindenkinek volt sok ötlete, talán pont ez is tükrözi azt, hogy mindenki a saját ötletét akarja meccs közben is megvalósítani, és ezért is volt egyfajta szétesés, hogy igazán senki sem találta meg itt a helyét, úgy érzem.”

Zalánki Gergő szerint most mindenkinek magába kell néznie és önkritikusnak kell lennie. „Még nekem is át kell gondolnom, hogy hol lehet az egyéni előrelépés, de egy biztos: dolgozni kell, mert csak a munkából lhet önbizalmat szerezni, a múltbéli eredményekből nem lehet megélni.”

Borítókép: Zalánki Gergő (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Märcz Tamás: Kész vagyok, ha azt gondolják, hogy folytassam
A világbajnokságon hetedikként végző férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya Märcz Tamás úgy érzi, el kell kezdeni a párizsi olimpiára felkészíteni a csapatot, mert a budapesti rendezés miatt a pillanatnyi eredmény elvárása más szempontot kívánt – viszont ha él még felé a bizalom, kész a folytatásra, árulta el az M4 Sport kamerái előtt.
FINA 2022