Musorujsag
Élő Eredmények
×

Újabb magyar kvóta a Világjátékokra, 59-en indulhatnak Birminghamben

Újabb magyar kvóta a Világjátékokra, 59-en indulhatnak Birminghamben

MTI
A szumós Szilágyi Erik szabadkártyát kapott a csütörtökön rajtoló Világjátékokra, melyen így 59 magyar sportoló vesz részt.

A Világjátékok Magyar Sajtócsapat tájékoztatása szerint a 85 kilogrammosok között szereplő Szilágyi kvótájával két magyar lép küzdőtérre a szumóversenyeken, mivel a nehézsúlyú Kerstner Róbert szereplése már korábban biztos volt az egyesült államokbeli Birminghamben sorra kerülő multisporteseményen.

Az olimpia műsorán nem szereplő sportágakat felvonultató Világjátékokat az olimpiához hasonlóan négyévente rendezik meg, mindig az ötkarikás játékokat követő esztendőben, és mivel a tokiói olimpiát el kellett halasztani a pandémia miatt, ez a multisport-esemény is csúszott egy évet.

A birminghami lesz a 11. Világjátékok, a sorozat 1981-ben, az ugyancsak egyesült államokbeli Santa Clarában indult. Magyar versenyző a kezdetektől volt a mezőnyben, de a 2000-es sporttörvény után 2005-ben, Duisburgban indult először egységes magyar csapat.

Legutóbb, 2017-ben Wroclawban 14 érmet – hat aranyat, valamint négy-négy ezüstöt és bronzot – szerzett Magyarország.

Idén 17 sportágban 59 magyar indul, a tizenegy napos multisport eseményen több mint 100 ország 3600-nál is több indulója vesz részt 34 sportágban.

Borítókép: epa06116691 Logo of the World Games 2017 and shadows of speedway supporters during the Speedway Team Men competition at the World Games of the non-Olympic sports in Wroclaw, Poland, 29 July 2017. EPA/MACIEJ KULCZYNSKI POLAND OUT

További tartalmak