Musorujsag
Élő Eredmények
×

Vizsgálatot indít a FINA a gyanú szerint Budapesten bedrogozott kanadai úszónő ügyében

Vizsgálatot indít a FINA a gyanú szerint Budapesten bedrogozott kanadai úszónő ügyében

m4sport.hu/MTI
A vizes sportágak nemzetközi szövetsége (FINA) csütörtökön vizsgálatot indított, mert Mary-Sophie Harvey kanadai úszó azt állítja, a budapesti világbajnokság során egy éjszaka bedrogozták, másnap pedig agyrázkódással és zúzódásokkal ébredt.

A FINA illetékesei közölték, tisztában vannak a 4×200-as váltó tagjaként vb-bronzérmes úszó nyomasztó és aggasztó kijelentéseivel, és kapcsolatban állnak a kanadai szövetséggel, illetve a magyar szervezőbizottsággal az ügy tisztázása érdekében.

Emlékeztettek, hogy a FINA tavaly komoly intézkedéseket fogadott el a sportolók védelme érdekében, és egy független személyt bíztak meg a történtek kivizsgálásával.

A 22 éves Harvey a közösségi oldalán azt írta, a budapesti verseny utolsó napján bedrogozták, és a kiesett órák után agyrázkódással, bokarándulással és a testén további zúzódásokkal került kórházba. Hozzátette, négy-hat órán át lehetett öntudatlan állapotban, mert ennyire nem emlékszik. Az orvosoktól és a pszichológusoktól kapott ellátását a lehető legjobbnak nevezte.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

MARY-SOPHIE HARVEY✨ (@marysophieharvey) által megosztott bejegyzés

A bejegyzésből nem derül ki pontosan, hogy a vb múlt vasárnapi zárónapján, vagy az úszóversenyek utolsó napján történt-e az eset, mert utóbbiak bő egy héttel korábban véget értek.

Borítókép: Marie Sophie Harvey (Fotó: Instagram)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek