Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hamilton: Russell jó vezére lesz a Mercedesnek, és segítek neki

Hamilton: Russell jó vezére lesz a Mercedesnek, és segítek neki

F1, Racing News 365
Nem bosszantja Lewis Hamiltont, hogy George Russell szorongatja, és meggyőződése, akár mellette, akár nélküle, de honfitársa jó vezére lesz a Mercedesnek.

A múlt héten Silverstone-ban elszenvedte első idei kiesését George Russell. Az azelőtt minden futamot a legjobb 5-ben záró brit ezzel sokat veszített a csapattársával szembeni pontelőnyéből, a harmadikként leintett Lewis Hamilton jelenleg csak 18 egységre van tőle a bajnokság 6. helyén.

A hétszeres bajnoknak a sorozatban elszenvedett házon belüli vereségek után Kanadában és Nagy-Britanniában sorozatban kétszer sikerült legyőznie Russellt az időmérőn, illetve jobb eredményt szállítania a versenyen. Az addigi statisztikák mindent elmondanak arról, milyen kemény dió a hétszeres bajnok számára az új csapattárs.

Hamilton azonban leszögezte, ő másképp viszonyul ehhez a párharchoz. „Nem mondanám, hogy nehéz volt. Kellemes volt” – mondta az eddigi versengésükről.

„Hihetetlenül jól együtt dolgoztunk, és George rendkívül pozitív, nagyon jó hatással volt a munkaközegre. Igazi élmény vele dolgozni.”

Az eredményeit sem irigyelte tőle. „Nagyszerű volt látni, hogy milyen sikeres. Nagyon jó munkát végzett, sok pontot szerzett a csapatnak, folyamatosan fejlődik, és még nagyon sokáig folytatni is fogja a fejlődését.”

George Russell (Fotó: XPB)

Miközben van, aki máris őrségváltást emleget a Mercedesnél, Hamilton állítja, a fenyegetést sem látja Russellben, és meggyőződése, hogy az ő jövőjétől függetlenül a Mercedes húzóemberévé fog válni.

„Határozottan látom benne a még nagyobb potenciált, és remek helyzetben van ehhez. Akár itt leszek, akár nem, igazán hiszem, hogy minden képessége adott ahhoz, hogy előrébb vigye ezt a csapatot a jövőben, és sikerre vezesse őket. Szóval úgy vélem, helyes választás volt a csapat részéről. És remélem, hogy én is segíthetem a fejlődését”

– jelentette ki.

A Hamiltonéval vetekedő teljesítménye Russellt is magabiztossá teszi, és elismerte, számít neki, hogy hogyan szerepel a csapattársa ellen. „Versenyzőként mindig mindenki előtt akarsz célba érni, és ebbe a csapattársad is beletartozik. Tudtam, hogy milyen kihívás vár ránk ebben a szezonban azzal, hogy Lewis ellen fogok versenyezni. Testközelből láthattam, milyen nagyszerű ő” – mondta Russell.

„Minden sportban jellemző, hogy elkapod a ritmust, és olyankor a dolgok neked kedvezően alakulnak, de van, amikor minden ellened van. Nekem most egész jó időszakom volt. Az első kilenc – vagy inkább nyolc – versenyem egészen jól sikerült. Az előző kettő kicsit nehezebb volt számomra, de szeretném visszanyerni a lendületemet ezen a hétvégén. Az elmúlt két futamon azonban láthattuk, hogy milyen gyors is valójában Lewis” – dicsérte ő is a kollégáját.

Borítókép: George Russell és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak