Musorujsag
Élő Eredmények
×

Fejbe lőtték minden idők egyik legnagyobb jiu jitsu bajnokát

Fejbe lőtték minden idők egyik legnagyobb jiu jitsu bajnokát

m4sport.hu
A nyolcszoros világbajnok ártalmatlanná tette ellenfelét, majd miután elengedte, az fejbe lőtte őt.

A brazil jiu-jitsu világbajnok Leandro Lo – teljes nevén Leandro Lo Pereira do Nascimento – vasárnap egy koncerten volt a brazil Sao Paulóban, amikor összetűzésbe keveredett egy másik férfival.

A BBC írásából kiderül, a halálesetről szóló rendőrségi jelentésben az áll, hogy egy szemtanú látta, amint egy szolgálaton kívüli rendőr a Clube Sirio koncertjén felkapott egy üveget Lo asztaláról, és fenyegetőző gesztusokat tett vele. Lo ezután ártalmatlanná tette, és azt mondta neki, menjen el.

A rendőrség közlése szerint a rendőr ezután fegyvert rántott elő, és homlokon lőtte Lót. A család ügyvédje szerint Lót kórházba szállították, ahol agyhalottnak nyilvánították. Családja szerint állapota visszafordíthatatlan. A rendőrség keresi a gyanúsítottat.

Lo minden idők egyik legsikeresebb brazil jiu-jitsu sportolója volt, 2012 óta nyolc világbajnokságot nyert feketeövesként. Halála sokkolta a vegyes harcművészetek világát, sztárok és szakértők tisztelegnek előtte a közösségi médiában. „Nagyon szomorú nap a BJJ közösség számára. Leandro legenda volt” – írta az egykori UFC-harcos, Kenny Florian.

Borítókép: Leandro Lo (fotó: Talen Guzman/twitter)

További tartalmak