Musorujsag
Élő Eredmények

Jóval túllépi a kétmilliárd eurót a 2026-os téli olimpia költségvetése

Jóval túllépi a kétmilliárd eurót a 2026-os téli olimpia költségvetése

MTI
A 2026-os olaszországi téli olimpia tervezett költségei már a kétmilliárd eurót is meghaladják, s a tervezettnél jóval magasabbra rúgnak.

Az ötkarikás ügyekben járatos insidethegames.biz honlap híradása szerint 284 millió eurót különítettek el az „alapvető, halaszthatatlan” munkákra, vagyis a nélkülözhetetlen létesítmények megépítésére, és mintegy 1,9 milliárd eurót szánnak olyan „lényeges” projektekre, mint az infrastruktúra. Így a játékok új összköltsége a becslések szerint jóval túllépi a kétmilliárd eurót.

Az olasz házigazdák eredetileg 1,5 milliárd eurós összköltségvetést terveztek, tavaly decemberben azonban már olyan új büdzsét és üzleti tervet hagyott jóvá a szervező Milan Cortina 2026 igazgatótanácsa, amelyben 1,58 milliárd euró szerepelt.

A 2026-os téli olimpiát február 6. és 22. között, a következő téli paralimpiát pedig március 6. és 15. között rendezik meg Milánóban és Cortina d’Ampezzóban.

Borítókép: A 2022-es pekingi téli olimpia záróünnepsége a pekingi Nemzeti Stadionban 2022. február 20-án. MTI/EPA/Jerome Favre

További tartalmak