Musorujsag
Élő Eredmények

Egy Honvéd-drukker megsérült, a csapat masszőre a korláton keresztül látta el – Hétvégi hősök

Egy Honvéd-drukker megsérült, a csapat masszőre a korláton keresztül látta el – Hétvégi hősök

m4sport.hu | Szerző: Szepes Viktor
Mind negatív, mind pozitív értelemben az eső játszotta a főszerepet az OTP Bank Liga negyedik fordulójában, ami mindenképp meglepő az aszályos nyarat, eltűnő vízrajzi elemeket látva. A csonka NB I-es körben volt, akinek kimondottan jól jött a váratlan csapadék, mások inkább elküldték volna melegebb éghajlatra. A mérkőzések pedig olyan változékonyak voltak, mint az időjárás: négyből három meccsen is fordítást figyelhettünk.

Vigyázat, csúszik!

Augusztus 20-a az államalapítás, 21-e pedig újabban a Budapest Honvéd ünnepe: a kispesti csapat szezonkezdete merőben hajaz a tavalyira – két vereség, egy döntetlen, majd a negyedik fordulóban, augusztus 21-én az első siker, anno a Paks, most a Vasas ellen.

A negyedik forduló rangadója előtt nem mindennapi jelenet zajlott az Illovszky-stadion vendégszektora előtt, a csapat masszőrje ugyanis nem Honvéd-játékost, hanem szurkolót látott el, Fodor Dánielnek a pórul járt drukker korláton kilógatott lábát kellett jegelnie, bekötöznie.

„A bemelegítés zajlott éppen, amikor a szurkolók lekiabáltak a kapusoknak, hogy segítség kellene, Tomás Tujvel pedig egyből jelzett felénk – idézte fel az esetet Fodor Dániel, a Honvéd masszőrje. – Egy szurkolónk sajnos lecsúszott a lépcsőn és kifordult a bokája, szerencsére gyorsan el tudtam látni. Furcsa élmény volt, még soha életemben nem kötöztem fölfelé, szakadó esőben egy korláton kilógatott lábat. Egyébként én is gyerekkorom óta Honvéd-szurkoló vagyok, köztük nőttem fel, a tábor is pozitívan fogadta ezt a szituációt, többen videóztak is. Egyszerre volt furcsa és vicces a helyzet, a sérülés ténye viszont nem, mihamarabbi teljes gyógyulást kívánok a szurkolónknak. Ez a Kispest-család!”

S milyen a sors: pont egy évvel ezelőtt, a Paks elleni bajnoki előtt az öltözőben Fodor Dániel elájult, s miután magához tért, a csapat vastapsa kísérte őt a mentőautóhoz, végül a kórházból figyelhette a piros-feketék szezonbeli első sikerét. Idén augusztus 21-én pedig nemcsak az egyre-másra görcsölő Honvéd-futballisták, de a balesetet szenvedő szurkoló is sokat köszönhetett a szakembernek.

A Honvéd hálás lehet a masszőrjének, a masszőr hálás lehet a Honvédnak. Öröm ilyet látni: ez a Kispest-család!

Vigyázat, csúszik!

Annál kevésbé lehet hálás az esőnek a Vasas–Honvéd meccs két kapusa, Szappanos Péter és Dombó Dávid. A megcsúszó labda ugyanis mindkettejükön kifogott az első félidőben, előbb a kispesti portás ütötte be magának Hidi Patrik csavarását, majd hazaiak játékosa ejtette ki Zsótér Donát elé a labdát – pech a balszerencsében: mindkettő gól lett.

A második félidőben viszont Nenad Lukics lövése már aligha az időjárásnak köszönhetően sikerült ilyen pontosra, ezzel a Honvéd veszítette el nyeretlenségét. Az újonc Vasasnál pedig érdemes elgondolkodni a meccselésen: az angyalföldi az elmúlt négy fordulóból az egyetlen csapat az NB I-ben, amely a második félidőkben még nem tudott gólt szerezni, s 2021. november 7-e után vesztett ismét bajnokit.

Csúszott!

Az eső miatt a hagyományos augusztus 20-i tűzijátékot egy héttel későbbre halasztották, de a Puskás Akadémia–Kecskemét meccsen azért a labdarúgók is durrogtattak ezerrel. Itt nemcsak a labda, hanem maga a meccs is csúszott – ha a vihar nem csap le Felcsútra, nagyjából az első félidő vége lett volna, a késés miatt azonban már a negyedik percben érkezett Szuhodovszki Soma bombagólja, ami vitathatatlanul a forduló legszebbje (bár szerencsére voltak még pofás találatok). Ez nem csúszott le!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

M4 Sport (@m4sportofficial) által megosztott bejegyzés

A hajrában aztán a PAFC egyenlített, de a meccsnek korántsem volt vége: az utolsó pillanatokban három hatalmas kapusbravúr is megakadályozta a felcsúti vagy kecskeméti győzelmet. Varga Bencét külön érdemes kiemelni: a 26 éves kapus az első négy NB I-es bajnokiján abszolút megállja a helyét, múlt héten tizenegyest védett a Mezőkövesd ellen, a mostani megmozdulásaira is lehet csettinteni, a KTE meglepően jó rajtjának egyik záloga.

A gólzápor hétfőre csúszott

A ciklon nagyrészt elvonult hétfő estére, de a váratlan gólzápor még csak most következett: az elmúlt három Mezőkövesd–Debrecen összecsapáson mindössze egy-egy gól született, ezt most sikerült meghatszorozni. Igaz, ehhez kellettek a debreceni védők és a kövesdi gyilkos duó is, Cseri Tamás és Stefan Drazsics – Joao Janeiro szavaival élve – gyakorlatilag kivégezte a Lokit.

A portugál vezetőedző egyébként rendkívül szimpatikusan elnézést kért a szurkolóktól, akik hétfő este is elutaztak Debrecenbe.

OTP Bank Liga, 4. forduló:

Puskás Akadémia FC–Kecskeméti TE 1–1
Zalaegerszegi TE FC–Kisvárda Master-Good 1–3
Vasas FC–Budapest Honvéd FC 1–2
Mezőkövesd Zsóry FC–Debreceni VSC 4–2

A Paks–Ferencváros, valamint a MOL Fehérvár–Újpest mérkőzéseket az MLSZ Versenybizottsága későbbi időpontra halasztotta.

Az 5. forduló programja:

08.26, péntek, 20:00
Újpest FC–Paksi FC

08.27., szombat
15:30 Mezőkövesd Zsóry FC–Vasas FC
17:30 Kecskeméti TE–Zalaegerszegi TE FC
19:45 Debreceni VSC–Puskás Akadémia FC

08.28., vasárnap
14:30 Kisvárda Master-Good–MOL Fehérvár FC
17:30 FerencvárosiTC–Budapest Honvéd FC

További tartalmak