Musorujsag
Élő Eredmények

Óriási csillaghullás a Hungarian Darts Trophy-n, Cullen a döntőben lesimázta Székely Pál legyőzőjét

Óriási csillaghullás a Hungarian Darts Trophy-n, Cullen a döntőben lesimázta Székely Pál legyőzőjét

m4sport.hu
Az angol Joe Cullen győzelmével zárult Budapesten a Hungarian Darts Trophy.

Már a torna kezdete előtt kiderült, hogy nem lesz címvédés a Hungarian Darts Trophy-n: a világelső Gerwyn Price visszalépett a tornától, így megnyílt a lehetőség az “underdogok” számára is, amit remekül ki is használtak. A pénteki és szombati etapok során sorra estek ki a kiemelt játékosok, szombaton Jonny Clayton, Ryan Searle, Michael van Gerwen, Peter Wright és Rob Cross is elvérzett, a korábbi ötszörös világbajnok Raymond van Barneveldről nem is beszélve.

Vasárnap délután is maradt vaskos meglepetés: Michael Smith és Dirk van Duijvenbode sem jutott a nyolc közé.

A BOK-csarnokban végig fantasztikus hangulat uralkodott, ezt több versenyző is megerősítette. A legjobb négy között végül Joe Cullen–Dave Chisnall és Nathan Aspinall–William O’Connor találkozókat rendeztek – egyébként utóbbi győzte le az első körben a magyarok legendáját, Székely “Penge” Pált.

Cullen végül hirtelen halálban múlta felül az egyébként kiváló tornát produkáló Chisnallt, O’Connor pedig egy sokáig hat nyert legen időzött és engedte vissza Aspinallt, de végül bedarálta az angolt.

A finálét sokkal jobban kezdte a Premier League-döntős, 5–0-ra is vezetett. Az ír jött vissza, de Cullen remekül játszott és jól is menedzselte a meccset, simán 8–2-re nyert, sikerélménnyel távozott Budapestről.

Borítókép: MTI/Mónus Márton

További tartalmak