Musorujsag
Élő Eredmények

Újabb abszurd NB I-es jelenet a VAR-nak köszönhetően: lecserélt játékosát ünnepelte a Kecskemét – Hétvégi hősök

Újabb abszurd NB I-es jelenet a VAR-nak köszönhetően: lecserélt játékosát ünnepelte a Kecskemét – Hétvégi hősök

m4sport.hu | Szerző: Szepes Viktor
Amikor a Mezőkövesd péntek este odahaza szenvedett el egy ötöst a Zalaegerszegtől, nem gondoltuk, hogy ez nem a forduló legsúlyosabb hazai veresége lesz. A lila-fehéreknél egyelőre minden romokban – mármint a fővárosi lila-fehéreknél, mert eközben a Kecskemét továbbra is száguld: kiváló cserék, furcsa ünneplés, gyönyörű gólok és dobogó!

 

Ünneplés a kispadnál

A videobíró bevezetése természetszerűleg hozta magával azokat a pillanatokat, amihez foghatót korábban még nem éltek át a futballrajongók. Ezen a hétvégén Angliából is érdemes felidézni egy esetet, amikor a Tottenham támadója, Richarlison sárga lapot kapott túlzott gólörömért – a VAR végül elvette a találatot, de a sárga lap megmaradt.

Hasonlóan abszurd jelenet játszódott Kecskeméten is, az újonc újabb parádés győzelménél. A KTE második találata elsőre érvénytelennek ítéltetett, Banó-Szabó Bence lesgyanús kiugrása után végigvágtázott nagy magányában a paksi térfélen, s könnyedén passzolt Rácz Gergő hálójába. Cseréjét már az „érvénytelen” gól előtt eldöntötte Szabó István édesapa és vezetőedző, így a VAR-ozási szünet egyben Banó-Szabó meccsének végét jelentette.

A Honvédtól érkező támadó viszont nem volt lesen, így még felpattant a kispadról egy kiadós ünneplésre – ritka az a helyzet, amikor a csapat a technikai zónában játékost ünnepel, nem az edzőjét.

Ami azt illeti, az ováció kijár Szabó Istvánnak is, mert nemcsak kiválóan teljesít lesajnált csapatával, de meccseken belül is remekül forgatja csapatát. Egy héttel ezelőtt Szabó Leventét küldte pályára a félidőben, akkor ő 13 perc alatt duplázott, most Katona Bálint szállt be kiválóan – 65 másodperc kellett neki a gólhoz. Ezzel visszavette a vezetést Hornyák Zsolttal szemben az „Edzői húzások” magánversenyben – a Puskás edzője a hétközi fordulón változtatott tökéleteset Favorovval, Szabó viszont már két csodacserénél jár.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

M4 Sport (@m4sportofficial) által megosztott bejegyzés

De hamár Szabó Levente szóba került, most is hozzátette a magáét a padról, az ilyen megoldásokért pedig érdemes nézni a magyar NB I-et, és érdemes nézni a Kecskemétet is, mert abszolút nem bunkerfocival, egygólos sikerekkel áll a harmadik helyen.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

M4 Sport (@m4sportofficial) által megosztott bejegyzés

Megmentett büntetőbecsület

Banó-Szabó Bencének nemcsak a csere miatt volt fontos a végül megadott találat, a mérkőzés elején tizenegyest hibázott, a forduló pedig – sokáig úgy tűnt – a mész átka lehet, hiszen a korábban szintén magabiztos ítéletvégrehajtónak bizonyuló Dino Besirovic is hibázott Mezőkövesden. Utóbbi rontása viszont nem meglepő, ha azt vesszük, hogy Demjén Patrik állt vele szemben: a ZTE kapusa már a múlt szezonban is a büntetők réme volt, most is 50 százalékon áll, csak a fentebb emlegetett kecskeméti duó fogott ki rajta.

A tizenegyesek becsületét végül a vasárnapi játéknap mentette meg, ennek pedig leginkább a Fradi örülhetett: a kispesti Lukics magabiztos gurításának köszönhetően már a Kisvárda sem veretlen, Boli eredményessége nélkül az édes bosszú, a bizonyos hat gól sem jöhetett volna össze a zöld-fehéreknek.

A derbi után

Az a bizonyos hat gól pedig megfelelő elégtétel a 12 évvel ezelőtti újpesti 6–0 után, különösen úgy, hogy azóta a lila-fehérek stadionújságját, illetve vendéglátóegységet is neveztek el az eredményről. A mérkőzés után Dibusz Dénes is erről beszélt – a szurkolóknak a legfontosabb az a bizonyos hatodik gól volt, így volt igazán édes a zöld-fehér bosszú.

Ami a lila-fehér játékosokat illeti, Csongvai Áron csapatkapitány nehezen találta a szavakat a lefújás után, Junior Tallo és Fernand Gouré viszont szurkolói beszámolók tanúsága alapján nevetve csevegtek honfitársukkal a vereséget követően.

Az újpesti Tallo és Gouré a szintén elefántcsontparti Bolival beszélget a derbi lefújása után (fotó: Régi és új iskola Újpest / Facebook)

Az internetes kommentek alapján az érthetően csalódott Újpest-szurkolók felháborodtak a játékosok magatartásán, de a kérdés ennyire nem egyértelmű: meddig kell tartania a rivalizálásnak, s ha egyébként barátok játszanak egymás ellen, egy ilyen eredmény után is beszélgethetnek jókedvűen?

Triplatripla

A 2021/2022-es szezon mindössze egy mesterhármast hozott az OTP Bank Ligában, pont az a Driton Camaj hozta össze, aki kiválóan kezdte az új idényt is. S pont a Zete ellen, amelynek színeiben most Eduvie Ikoba ült fel a triplavonatra, Mezőkövesden három szögletből fejelt három gólt. Ez persze kettős: egyrészt dicséretes Ikoba és kiszolgálói felé, másrészt hatalmas kérdőjel a kövesdiek védekezésének, a vezetőedzők egy szögletgólt sem szeretnek látni a negatív oldalon, hát mégha ebből félóra alatt érkezik három…

 

Mindössze hét forduló telt el, de már most három mesterhármasnál járunk, Varga Barnabás és Adama Traoré is a Honvédnak hintett hármat korábban.

Ennyit jelent!

Hétközben megtörtént az első edzőváltás (Joao Janeiro helyett egyelőre Dombi Tibor foglalta el a debreceni kispadot), hétvégére megérkezett az első Loki-győzelem is. Hogy milyen állapotban volt a debreceni csapat a nyeretlenségtől, azt pontosan megmutatja a lefújás pillanata és Dzsudzsák Balázs nyilatkozata is: a DVSC-játékosok földre rogytak, Dombi nyakába ugrottak, most már a csapatkapitány is tud mosolyogni!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

M4 Sport (@m4sportofficial) által megosztott bejegyzés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

M4 Sport (@m4sportofficial) által megosztott bejegyzés

 

Így már csak egy veretlen, s két nyeretlen csapat maradt: a következő forduló ebből a szempontból kimondottan pikáns lesz – az első (Ferencváros–Kisvárda) és az utolsó két helyezett (Újpest–Vasas) egymással találkozik!

OTP Bank Liga, 7. forduló:

Mezőkövesd–ZTE 0–5
Kecskemét–Paks 3–1
Vasas–Puskás Akadémia 3–1
Debrecen–Fehérvár 1–0
Kisvárda–Honvéd 0–1
Újpest–Ferencváros 0–6

A 8. forduló programja:

Szeptember 10., szombat
15.30: Paks–DVSC
17.45: Budapest Honvéd–Kecskemét
20.00: Mol Fehérvár–Mezőkövesd

Szeptember 11., vasárnap
15.00: 
ZTE–Puskás Akadémia
17.30: Ferencváros–Kisvárda 
20.00: Újpest–Vasas

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Videó: az Újpest-szurkolók levetették a mezt a csúfos vereség után
A Ferencváros 6–0-ra <a href="https://m4sport.hu/magyar-foci/cikk/2022/09/04/meszarlas-a-megyeri-uton-a-fradi-visszaadta-a-12-evvel-korabbi-hatost-az-ujpestnek/" target="_blank" rel="noopener">kiütötte</a> riválisát a Megyeri úton. A mérkőzés lefújása után az Újpest-szurkolók levetették a mezt a játékosokkal. A lila-fehérek hét fordulót követően nyeretlenül állnak a tabella utolsó helyén az OTP Bank Ligában.
Magyar futball
Videó: Adama Traoré tarthatatlan, a derbin is bombagólt lőtt
A kiváló formában futballozó Adama Traoré a derbin is megvillant: a 32. percben bombagólt lőtt az Újpestnek. Az FTC-hez nyáron érkező mali támadó így a jelenleg is zajló szezonban 12 tétmérkőzésen 11 gólnál és négy gólpassznál jár.
Magyar futball
Óriásit hibázott az újpesti védelem, Boli góllal büntette
Az eddig hibátlan, címvédő Ferencváros a bajnokságban még nyeretlen Újpest vendége. A mérkőzés ennek megfelelően is indult: a zöld-fehérek kezdeményezően léptek fel, a kilencedik percben meg is szerezték a vezetést a norvég Kristoffer Zachariassen révén, majd egy bődületes védelmi hiba után Franck Boli is betalált.
OTP Bank Liga