Musorujsag
Élő Eredmények

A Galambos, Tamás kettős futamgyőztesként középdöntős az evezős-vb-n

A Galambos, Tamás kettős futamgyőztesként középdöntős az evezős-vb-n

MTI
Magabiztosan nyerték középfutamukat a férfi könnyűsúlyú kétpárban.

Galambos Péter és Tamás Bence futamgyőztesként jutott középdöntőbe férfi könnyűsúlyú kétpár versenyszámban az evezősök racicei világbajnokságának második versenynapján.

A hétfő délutáni reményfutamokban a magyar egységnek az első vagy a második helyen kellett végeznie ahhoz, hogy a folytatásban ott legyen a legjobb 24 között. A hajó jó rajtot vett, és török, valamint üzbég riválisával azonnal meglépett. Féltávnál már látszódott, hogy hármójuk közül kerül ki a két továbbjutó, az egyiptomi és a hongkongi hajó ugyanis jócskán leszakadt. Galambosék erős második ezret nyitottak, 1500 méternél magabiztosan vezettek, míg a törökök hajrájukban bíztak. Utóbbi aztán csak arra volt elég, hogy biztosan végezzenek másodikként a 6:25.48 perces eredménnyel győztes magyarok mögött. Az olimpiai programban szereplő férfi könnyűsúlyú kétpárban szerda kora délután rendezik a négy középdöntős futamot.

A férfi ketteseknél Simon Béla és Juhász Adrián viszont nem tudott a 12 közé jutást érő első két hely valamelyikén végezni reményfutamos menetében. A magyarok szinte az egész távon a hatodik, utolsó helyen eveztek, esélyük sem volt megszorítani a tempót diktáló litván és olasz egységet, amelyek végül magabiztosan teljesítették céljukat. Simon és Juhász 6:45.49 perc alatt végül ötödikként, a hollandokat lehajrázva zárt, és csütörtök délután a C/D elődöntőben majd a 13. helyért küzdhet tovább.

A magyar küldöttségből utolsóként Pető Zsolt mutatkozik be a vb-n, a paraevezősöknél egyedüli magyarként induló evezős kedden PR1 egypárban rajtol.

Borítókép: Galambos Péter

További tartalmak

Kapcsolódó hírek