Musorujsag
Élő Eredmények
×

Bódog: Nem hiszem, hogy Szalai Ádámot egy az egyben lehet pótolni

Bódog: Nem hiszem, hogy Szalai Ádámot egy az egyben lehet pótolni

m4sport.hu
A Hertha BSC másodedzője, Bódog Tamás számra érdekes találkozó lesz a péntek esti német-magyar, hiszen ezer szállal kötődik Németországhoz, jelenleg is ott él, dolgozik, ezért érthető, ha kiemelt figyelemmel, izgalommal várja a Nemzetek Ligája-mérkőzést. A magyar szakember az M4 Sporthíradójában beszélt várakozásairól és arról is, hogy milyen a munka a jelenleg nehéz helyzetben lévő berlini klubnál.

“Természetesen foglalkoznak itt a mérkőzéssel, de a politikai események miatt azzal most egy kicsit jobban. A németek eddig nem úgy szerepeltek, ahogyan arra számítottak volna, ezért mindenképpen szeretnék megnyerni a mérkőzést, mert nagyon szeretnének a csoport elején végezni. Ugyanakkor ők is tisztában vannak azzal, hogy amit eddig a magyar válogatott letett az asztalra, az szenzációs, tudják, hogy nem lesz egyszerű feladat. Biztos vagyok abban, hogy nem fognak lebecsülni minket,mert az túlzás lenne ilyen eredmények után, hogy ott állsz a csoport elején. Az elmúlt évek eredményei bizakodásra adhatnak okot a magyar válogatottnak, amely jó futballt játszik. A németek inkább tarthatnak attól, hogy mi lesz, ha ez a mérkőzés nem sikerül nekik. Nekünk fognak jönni. Az, hogy most a német keretben jobb játékosok vannak, vagy jobb bajnokságban játszanak, jobb játékosok ellen is, csapatként ez nem feltétlenül fog megmutatkozni. Bizom abban, hogy most is jól fog működni a magyar csapat” – mondta a Németországban dolgozó magyar szakember.

Bódog Tamás bízik abban, hogy Marco Rossi csapata jól fogja tartani magát és amennyiben jól alakul mérkőzés közben az eredmény, idegesebbek lesznek az amúgy rutinos házigazdák.

“Már van egy-két mérkőzés a lábukban, van annyi rutinjuk, hogy nem kezdenek el kapkodni, de az tény, hogy minél tovább tartod az eredményt, esetleg vezetsz, az idegesség náluk is elő fog jönni. Kilencven perc az nagyon sok idő, sok minden történhet, az biztos, hogy az elején nem lesznek idegesek” – mondta a péntek esti meccsel kapcsolatosan Bódog, aki jól ismerheti Szalai Ádámot, aki bejelentette, hogy az olaszok elleni összecsapás lesz az utolsó alkalom, hogy magára ölti a válogatott mezét.

“Ádámnak egy nagyszerű karrierje volt és van még egy darabig, de egyértelmű, hogy az idő nem neki dolgozik. Az viszont tény, hogy amit ő elért és csinált, és ahogyan ő hozzááll a labdarúgáshoz az szenzációs. Nem vagyok abban biztos, hogy őt lehet egy az egyben pótolni. Az viszont mutatja a magyar csapat erejét, hogy vannak tehetségek, ezért lesz kit odaállítani. De abban biztos vagyok, hogy az a karakter, az a személyiség, ami az Ádámnak megvan, azt nem lesz olyan könnyű pótolni az elején. Amit ő elért, amit ő elért, az nem sűrűn esik meg a magyar labdarúgásban” – nyilatkozta a nemzeti csapat vezéréről.

A Herthánál is van egy magyar játékos, Dárdai Pál fia, Márton, aki alapembernek nem mondható, de megkapja a lehetőséget az edzői stábtól.

“Marcival abszolút elégedettek vagyunk, nagyon jó hozzáállású játékos. Alázatos, dolgozik, csinálja a dolgokat, amikor kell, képezi magát. Ami a problémája, hogy nem egyedüli játékos a posztján, de úgy gondolom, hogy a jövő neki dolgozik, és ha megcsinálja azokat a dolgokat, amiket az edző kér, akkor helye lesz a kezdőcsapatban. Nekem nagyon tetszik, amit csinál, nagyon jó látni, ahogyan felnőtt, egyszer-kétszer Pécsen, amikor még kisgyerek volt láttam, így követtem, hogy fejlődött. Nekem valamilyen szinten jól is esik, hogy vele dolgozom, próbálom istápolgatni egy kicsit, de egy jó játékos és jó karakter” – mondta a 20 éves magyar védőről, aki apjának köszönhetően gyakorlatilag Németországban nőtt fel, és eddig a német korosztályos válogatottaknál szerepelt.

Nehezen indult a bajnokság a Hertha számára, hiszen hét forduló után mindössze 6 pontot gyűjtött, a 13. helyen áll, viszont láthatóan javuló e tekintetben a tendencia. Bódog Tamás elmondta, hogy a klubnál reálisan látják a célokat, még nem a nemzetközi porond elérése a cél, de a jól elvégzett munkával, feljebb lépkedhet a csapat.

“A Bundesligában dolgozni soha nem rossz, az ember élvezi azt, amit csinál. Az, hogy mi eddig nem úgy szereztük a pontokat, ahogyan azt más elvárná, fel feltétlenül egy egyszerű történet. Ez a csapat nagy részben kicserélődött. Amikor idejöttünk, volt 40 játékos, egyfajta káoszba vettük át a csapatot, amely éppen hogy bent maradt az osztályozó mérkőzés után. Ezek után kellett úgy átalakítani a keretet, amelyről úgy gondoltuk, hogy a sikerekhez szükséges, ami alapján a következő években feljebb lehet repíteni a Herthát. Ez az év nem arról szól, hogy a középmezőnyben, vagy az európai porondon fogsz szerepelni, hanem arról, hogy valamit ki tudjál alakítani, a csapat játékát nézve, hogy azt lehessen mondani, hogy ‘igen, ez jellemzi a Herhát’. Ez egy hosszú folyamat, ami az elején nem úgy indult, ahogyan szerettük volna, de az elmúlt három mérkőzésen már jobban alakultak a dolgok annak ellenére, hogy mondjuk a Leverkusen ellen a bíró is belátta, hogy nem kaptunk meg egy büntetőt, ami miatt két pontot veszítettünk, vagy a Mainz ellen a 94. percnem kaptuk az egyenlítő gólt. Lehetne több pontunk is, de úgy gondolom, hogy a játékosok – beleértve Marcit is – hozzáállása bizakodásra ad okot, és bízom abban, hogy ez az év már nem arról fog szólni, hogy a kiesés ellen kell küzdenünk” – beszélt klubcsapatáról a másodedző.

A Németország-Magyarország Nemzetek Ligája-mérkőzést az m4sport.hu élőben közvetíti este 20:45-kor.

Borítókép: Bódog Tamás

További tartalmak