Musorujsag
Élő Eredmények
×

Fürjes Balázs bekerült a 2032-es, brisbane-i olimpiát előkészítő bizottságba

Fürjes Balázs bekerült a 2032-es, brisbane-i olimpiát előkészítő bizottságba

MTI
Fürjes Balázs bekerült a 2032-es brisbane-i olimpiát előkészítő és koordináló bizottságba – derült ki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság pénteki hírleveléből.

 

A 2023-as atlétikai világbajnokság szervezőbizottságának társelnökét, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA elnökségének tagját, egyben a Miniszterelnökség parlamenti államtitkárát Thomas Bach NOB-elnök kérte fel a feladatra – írta az index.hu. A honlapnak Fürjes Balázs elmondta, a „munkával rengeteget lehet tanulni, ráadásul Brisbane Budapest méretű város, a tapasztalat nagyon releváns lehet”.

A koordinációs bizottság feladatai között szerepel, hogy a rendezőkkel szorosan együttműködve felügyelje az előkészületeket, értékelje a rendezéssel kapcsolatban felmerülő kockázatokat és folyamatosan tájékoztassa a NOB-ot a fejleményekről.

A bizottságot Kirsty Coventry, Zimbabwe sportminisztere, korábbi olimpiai és világbajnok úszó vezeti. Fürjes Balázs ezzel harmadik magyarként kapott szerepet a NOB-ban, Gyurta Dániel a sportolói bizottság tagja, Schmitt Pál – aki 1995 és 1999 között alelnökként tevékenykedett – pedig tiszteletbeli tag.

Borítókép: Budapest, 2022. július MTI/Illyés Tibor

További tartalmak