Musorujsag
Élő Eredmények

Borics Ádám sérülten is helyt állt a világ legjobbja ellen

Borics Ádám sérülten is helyt állt a világ legjobbja ellen

m4sport.hu
Jelenleg kisebb műtét vár az első számú magyar ketrecharcosra, de már a visszatérésen és az újabb címmeccsen gondolkozik.

Vasárnap hajnalban a kevert harcművészet (MMA) egyik legnagyobb nemzetközi szervezetének a 286-os számú gáláján lépett ketrecbe Borics Ádám. A magyar sportoló világbajnoki kihívóként lépett a ketrecbe a legendás Patrício Pitbull ellen. A címvédő megvédte bajnoki címét, miután öt menetet követően pontozásos győzelmet aratott.

Lelkileg felemás állapotban vagyok. Kissé csalódottan, de láttam a meccsben pozitív dolgokat is. Az elmúlt pár hónapban amilyen sok rosszon átmentem, erősebb emberré tett” – mondta Borics a közmédia érdeklődésére. Elárulta, kiújult egy sérülése, nem volt százszázalékos állapotban, ráadásul a bemelegítésnél rá is sérült. Ehhez képest fel tudta venni a versenyt Pitbullal és tisztességesen helyt állt. Úgy véli, sérülés nélkül meglehetett volna a meccs.

Lábsérülésével kapcsolatban elmondta, hétfőn átesik az MRI-vizsgálaton. Az első, hogy minél hamarabb felépüljön, visszatérjen és ismét a cím közelébe kerüljön. Először azt kell eldönteni, hogy Amerikában műtik vagy Európában, de ezt csak az MRI után tudják elkezdeni tervezni.

Nem éreztem magamon extra nyomást, voltak hibáim, egy látványos meccset akartam. Talán túlerőltettem a repülő térdrúgást, akkor lett volna szép a sztori ha ezzel a mozdulattal nyerem meg az övet, de Pitbull nagyon jól védekezett, felkészült rá. Gratulálok neki, nekem pedig menni kell tovább előre” – mondta Borics.

Tisztában van vele, a sérülése miatt nem kaphat egyből visszavágót, szerinte a Bellator is szánna neki 1-2 meccset, mielőtt ismét címért küzdhet. De elsősorban arra kell fókuszálnia, hogy egészséges legyen. “Az elmúlt öt év nagyon megterhelt, talán jól is jön nekem egy kis pihenő. Nehéz lesz, de ez is csak erősebbé fog tenni” – összegzett a magyar klasszis.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Állóképesség vs. rutin – Borics Ádám elmondta, mivel győzheti le az MMA-legenda Pitbullt a világbajnoki övért
Borics Ádám mögött hosszú út áll a kevert harcművészetek (MMA) világában. A 29 éves „Kölyök” Sirokról indulva lett az első magyarországi bunyós, aki a világ második legnagyobb ketrecharcszervezetének, a Bellatornak a pehelysúlyú övéért harcolhat. Az október 1-re kiírt mérkőzés az amerikai promóció 286-os számú gálájának fő szenzációja lesz, ahol Borics a legendának számító Patricio "Pitbull" Freire ellen küzdhet. A brazil klasszis igazi intézmény az MMA világában, legalább akkora név, mint a labdarúgásban például Ronaldo vagy Messi.
Küzdősportok
Történelmi mérföldkő a magyar MMA-ban: Borics Ádám világbajnoki címmeccset kapott a Bellatorban
2022. október 1-je meghatározó mérföldkő lesz a magyar MMA történetében: Borics Ádám pehelysúlyú világbajnoki címért küzdhet a Bellator 286-on, a világ második legnagyobb ketrecharc-szervezeténél, a kaliforniai Long Beach városában. Ellenfele a címet április óta (újra) birtokló brazil Patricio "Pitbull" Freire lesz – számolt be róla az MMA Junkie, de a hírt maga Borics is megerősítette Instagram-oldalán.
Küzdősportok