Musorujsag
Élő Eredmények

Éremmel zárta a magyar küldöttség a junior öttusa vb-t

Éremmel zárta a magyar küldöttség a junior öttusa vb-t

m4sport.hu
Minden számban sikerült dobogós helyen végezni a magyar fiataloknak.

A lengyelországi Zielona Górában rendezett junior öttusa-világbajnokság utolsó napjára is jutott magyar érem. Vasárnap a vegyes váltók küzdelmeit rendezték és a szombati egyéni döntőkben remekül teljesítő és a csapatban is érmeket szerző magyar fiatalok ezúttal is kitettek magukért. 

 

 

Az utánpótlássport.hu beszámolója szerint az Erdős Rita, Viczián Bence kettős az egész nap folyamán kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, a Trion SC-s páros vívásban a negyedik, úszásban az ötödik, lovaglásban pedig a hetedik legjobb volt a mezőnyben, így a második helyről kezdte meg a kombinált számot. A magyar fiatalok a zárószámban nagyszerűen lőttek és futottak, így megőrizték pozíciójukat, és 1357 ponttal a második helyen zártak az 1370 pontot gyűjtő britek mögött. A harmadik helyen a litván duó végzett. 

Ezzel a magyar küldöttség öt éremmel fejezi be a megméretést. Szombaton Koleszár Mihály arany-, Erdős Rita ezüstérmet szerzett egyéniben, a női csapat Erdős, Bauer Blanka, Eszes Noémi összetételben lett világbajnok, a férfiak Koleszár, Viczián, Tamás Botond alkotta triója pedig bronzot érdemelt ki.   

Borítókép: Erdős Rita és Viczián Bence. (fotó: utánpotlassport.hu)

További tartalmak