Musorujsag
Élő Eredmények

Korszakváltás a magyar fociban – Gurulj be lassítva is!

Korszakváltás a magyar fociban – Gurulj be lassítva is!

M4 Sport
Itt most már nem csak egy-egy jól sikerült eredményről beszélhetünk a válogatott, vagy valamelyik klubcsapatunk részéről. Az elmúlt években sokat lépett előre a magyar futball, a Gurulj be lassítva is! legújabb részében Hajdú B. István és Székely felidézte, honnan is indultuk nemrég. Beszéltek arról, hogy minek köszönheti a Zvezda legyőzését a Fradi, mire mehet a következő két fordulóban a magyar bajnok, kitekintettek a Bajnokok Ligájára, és összegezték az OTP Bank Liga első harmadát, ami ezen a héten válik - majdnem - teljessé.


Az adás fő témája természetesen a Ferencváros remeklése volt az Európa-ligában, amellyel kapcsolatban megállapították, a magyar bajnok jó helyen van a második számú európai kupában, ahol a BL-lel ellentétben több keresnivalója van az ellenfelekkel szemben.

A zöld-fehérek El-csoportbeli győzelmeinek értékét növeli, hogy a Fradi „olyan erényeket csillogtat, amelyeket a hazai bajnokságban nem kell”, ráadásul a legutóbbi, Crvena zvezda elleni találkozón (2-1) az alapembernek számító Aissa Laidouni, Adnan Kovacevic és Wingo sem léphetett pályára, és Tokmac is csak csereként.

Hajdú B. István megjegyezte, gyerekként egy rendszeresen vb-résztvevő, erős válogatotthoz volt szokva, és ahhoz, hogy a magyar klubcsapatok helyt állnak az európai kupákban, kommentátorként viszont sokáig már annak örülnie kellett, hogy kijutottunk az atlantai olimpiára, ahol megszorongattuk a brazilokat, hogy a Zete megverte a Manchester Unitedet, vagy hogy a Ferencváros kétszer bejutott a BL-be.

Ehhez képest most ott tartunk, hogy a Fradi révén négy éve folyamatosan van egy csapatunk a Bajnokok Ligájában vagy az Európa-ligában, és ezt az sem árnyékolja be, hogy javarészt légiósok erősítik, hiszen egyiküjökön sem látni, hogy ne lenne a helyén a Fradi-szíve.

Az adásban szóba került a Bajnokok Ligája-csoportkör, a Barcelona ottani szereplése, hogy mekkora elismeréssel beszéltek a magyar válogatottról az Eb-selejtező sorsolásakor, valamint a lassan a harmadához érő OTP Bank Liga is.

Borítókép: M4 Sport

További tartalmak