Musorujsag
Élő Eredmények

Magyar fallabdázó a sportág elitjében – újabb mérföldkőhöz érkezik Farkas Balázs pályafutása

Magyar fallabdázó a sportág elitjében – újabb mérföldkőhöz érkezik Farkas Balázs pályafutása

m4sport.hu
Nincs verhetetlen ellenfél – tartja a fallabdázó Farkas Balázs, aki pályafutása első platinum, tehát a legmagasabb besorolású World Tour-versenyére készül.

Nagyszerű hónapokat tudhat maga mögött a Tatabánya Squashberek játékosa. Tavasszal és nyáron megjárta a világbajnokságot, a csapat Európa-bajnokságot és a Világjátékokat, az utóbbi bő fél évben három Challenger 10-es tornát (Odense, Tortola, Madeira) is megnyert, legutóbb pedig Pakisztán fővárosában, Iszlámábádban bizonyított, ahol bronzérmesként zárt.

„Úgy mentem ki, hogy be kell jutni a legjobb négy közé. Persze, egy hatalmas mérföldkő volt számomra ez a viadal, de minden percét élveztem. Az elődöntőben elszenvedett vereség megviselt, kellett jó pár óra, hogy helyre tegyem magamban az egészet. Másnap már tudtam örülni az eredménynek”idézi Farkast a Nemzeti Versenysport Szövetség honlapja.

Farkas az idei kiemelkedő eredményeknek köszönhetően a világranglista 55. helyére küzdötte fel magát, ráadásul decemberben az elitben szerepel, a sportág legjobbjaival mérheti össze tudását a hongkongi World Tour Platinum versenyen.

„November 8-án Új-Zélandon kezdek egy rangos viadalon, aztán decemberben Hongkongban jöhet az első platinum-verseny. Ebben a sportágban ez a legrangosabb besorolás. Elképesztő, hogy ezt a szintet sikerült elérnem” – így a 25 éves játékos, akire addig a „szürke hétköznapok és kettőzött erővel végzett edzések” várnak.

„Édesapámmal és az edzőtársaimmal naponta két tréningünk lesz. Nagyon össze kell raknunk, főleg a fizikális részét. Úgy gondolom, hogy többször bizonyítottam, nincs verhetetlen ellenfél. Ez azonban csak akkor van így, ha fizikálisan és mentálisan is topon vagyok” – fogalmazott.

Borítókép: NVESZ

További tartalmak