Musorujsag
Élő Eredmények

Elképesztő derbi a Grand Slam of Dartson: a világelső 106-os átlaggal is kikapott Barneveldtől – videó

Elképesztő derbi a Grand Slam of Dartson: a világelső 106-os átlaggal is kikapott Barneveldtől – videó

m4sport.hu
Ezen a héten zajlik a Grand Slam of Darts, a PDC versenynaptárának egyik legkülönlegesebb versenye. A torna pikantériáját a válogatási elve – a korábbi televíziós versenyek győztesei mellé csatlakoznak a kvalifikációs verseny legjobbjai, illetve a Women Series nyertesei – mellett a lebonyolítása is adja, hiszen ez az egyetlen nagy torna az évben, amelyet nem végig egyenes kieséses rendszerben bonyolítanak le.

Szombaton a csoportkörök első, míg vasárnap a második fordulóját játszottak Wolverhamptonban, a két játéknapból pedig már párosítás alapján is kiemelkedett a jelenlegi világelső, nem mellesleg címvédő Gerwyn Price és az ötszörös világbajnok, elnyűhetetlen Raymond van Barneveld csörtéje.

A rendkívül rövid, mindössze öt nyert legig tartó mérkőzés brékek sorozatával kezdődött, Price 11 nyilassal kezdett hátulról, Barney ötkörössel válaszolt. 3–1-es walesi vezetésnél nem sokan gondolhatták, hogy van még visszaút Barneveld számára, de miután először hozta kezdését, hátulról is halászott. Price a meccsért „adogatott”, de nem volt elég éles, Barneveld pedig egy 170-es kerekítőt követően mentett döntő legre.

A hirtelen halálban kialakult 140-es csatában dominált a holland, aki 67-ről szállt ki, így Price hiába dobott 105.99-es körátlagot (Barneveld 100.08-ig jutott), kénytelen volt gratulálni ellenfelének. Barney ezzel a győzelemmel már biztosan ott van a legjobb 16 között, Price-nak viszont ezért élet-halál meccset kell játszania Dave Chisnallal.

A hollandoknak eddig egészen kiválóan alakul a Grand Slam, hiszen Barneveld mellett Dirk van Duijvenbode és Michael van Gerwen is nyolcaddöntős már, de erre jó esélye van a még szintén veretlen Danny Noppertnek és Jermaine Wattimenának is. A holland továbbjutók mellett szintén biztos továbbjutóként állhat legközelebb színpadra Jonny Clayton (ő még leget sem bukott a tornán), illetve Luke Humphries is, utóbbi vasárnap 107-es átlaggal verte 5–1-re Ryan Searle-t.

Borítókép: PDC/Facebook

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Székely „Penge” Pál: Magyarországon fizetőképes kereslet van a dartsra, csak hüledeztek a PDC-nél
Hétvégén zajlott Budapesten a Hungarian Darts Trophy, azaz a PDC (Professional Darts Corporation) éves versenynaptárának egyetlen magyarországi versenye. A European Tour-sorozat budapesti állomásán négy hazai versenyző is elindult, így Székely „Penge” Pál is, aki itthon a darts legismertebb alakja, húszszoros magyar bajnok, emellett már játékhoz kapcsolódó alkalmazást is fejlesztett, újabban pedig dartsoktatók képzését tartja legfontosabb küldetésének. A népszerű Penge az m4sport.hu-nak a sportág magyarországi helyzete mellett becenevének eredetéről és a versenyzők mentális felkészítéséről is mesélt. Interjú.
Darts