Musorujsag
Élő Eredmények
×

A Honvéd–Fradi negyedik játékvezetője már tudja, milyen, ha Csercseszov leüvölti – Hétvégi hősök

A Honvéd–Fradi negyedik játékvezetője már tudja, milyen, ha Csercseszov leüvölti – Hétvégi hősök

m4sport.hu | Szepes Viktor
Elbúcsúzott 2022-re az OTP Bank Liga, a színpad innentől Kataré és a 32 válogatotté. Persze az utolsó héten sem maradtunk érdekességek nélkül, a Fradi nyolcpontos előnnyel megy pihenőre, a Kecskemét dobogós, a mezőny második fele pedig egymás hegyén-hátán.

Csercseszov cseréért csengetett

Változtatási szándékát sárga lapra cserélte Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője a Honvéd elleni meccs hosszabbításában. Történt ugyanis, hogy egy játékmegszakítás alkalmával pályára szerette volna küldeni a georgiai Giorgi Kharaisvilit, aki bizonyára éhes lehetett a futballra, ezt megelőzően másfél évvel korábban, 2021. április 4-én lépett pályára az NB I-ben. Az orosz vezetőedző ezzel még egy kicsit az egyenlítésért igyekvő Honvédot is lassította volna, igaz, ezt megtette Muhamed Besic is, aki egy sárga lapért arrébb rúgta a labdát Szappanos Péter elől.

A kiosztott sárga lap kissé elforgatta a játékvezetői fókuszt, a jelzett Fradi-csere elsőre nem valósult meg, ehhez Csercseszov kellett, aki a maga temperamentumával jelezte a negyedik játékvezetőnek, hogy a pályára küldené Kharaisvilit, majd a játékvezetővel is elcsevegett – egy sárga lapért cserébe. Azért a Fradi jól jött ki a helyzetből: a csere megvalósult, Auzqui pedig még a kegyelemdöfést is bevitte a kispestieknek.

A meccs végén az érzelmeiről csak annyit mondott: nem érti, hogy egy változtatásból harapódzott el a szituáció az ő figyelmeztetéséig.

Elfelejtett előnyszabály

A ZTE–Kecskemét meccs 12. percében érdekes játékvezetői ítélet fosztotta meg a vezetéstől a hazai csapatot: a ziccerben kilépő Szalay Szabolcsot Zeke Márió hátulról felborította, a labda így gazdátlanul maradt a kecskeméti tizenhatoson belül, nevető harmadikként Szendrei Norbert lőtte azt a hálóba. A találat azonban nem lett érvényes, hiszen Bognár Tamás játékvezető a szabálytalanságot követően rögtön a sípjába fújt, kvázi megállította a játékot, hogy sárga lapot adjon Zekének. A megítélt szabadrúgással nem járt jól a ZTE, hiszen azt Tajti Mátyás a sorfalba püfölte.

Azért valljuk be, az érvényes gól nem tett volna rosszat a mérkőzésnek, hiszen a hátralevő 75 perc nagyjából egy-egy nagy helyzetet és még ennél is kevesebb gólt hozott. Bár ez a meccs így csak az elmaradó gólról marad emlékezetes, a két csapat egyaránt rendkívül sikeres őszt zárhat, kiváltképp a KTE, amely lesajnált újoncként a második helyen pihenhet.

Schön Szabolcs, a szerencse fia

Nehéz jelenleg rapszodikusabb csapatot találni a MOL Fehérvárnál, szegény Huszti Szabolcs is néha bele tud zavarodni, amikor játékosai három napon belül nyújtanak egészen kiváló, majd számára értékelhetetlen teljesítményt. A piros-kék hívek azért örülhetnek, hiszen az évzáróra előbbit vették elő a fehérvári huszárok, így sikerült elhúzni a Kisvárda nótáját – Török László csapatának az őszi dobogóba is került a végén jött hullámvölgy.

A fehérvári győzelemhez elengedhetetlen volt Schön Szabolcs remek teljesítménye, aki perceken belül megszerezte első és második gólját is új csapatában, a két találat pedig ezer szállal produkál hasonlóságokat: mintaszerű kontra végén jó lövés, de szerencse is kellett hozzá, hogy a megpattanó labda végül a hálóban kössön ki.

Hogy a két megpattanó lövésnek, valamint Dárdai Pál gól+gólpassz kombinációjához volt-e bármi köze a nap további fejleményeihez, azt nem tudni, de lényeg a lényeg: mindkét játékost meghívta a válogatott keretébe Marco Rossi.

Újpesti újfiúk

Pontosan 11 fordulóval ezelőtt, az OTP Bank Liga első körében az Újpest–Paks meccsen debütált a néhány nappal korábban szerződtetett Fernand Gouré a lila-fehéreknél. Az M4 Sporton Varga Ákos kommentálásával figyelhető összecsapáson pedig hamar meg is szerezte első gólját új csapatában, de ez végül csak a szépítésre volt elég, a Paks három rúgott góljának köszönhetően legyőzte az Újpestet.

Mindez augusztus végén történt. A bajnokság második körének kezdete után nem sokkal az Újpest Peter Ambrose-t szerződtette csatárposztra, a friss szerzemény pedig második meccsén, a Varga Ákos által kommentált Paks elleni összecsapáson meg is szerezte első találatát, ám mivel az Újpest hármat kapott a Pakstól, vereséget szenvedett.

Nem lenne mindennapi, ha az Újpest a harmadik körben, a 24. forduló környékén is igazolna egy támadót, de a paksiak helyében kiemelt kockázatú játékosként kezelnénk őt!

OTP Bank Liga, 16. forduló:

Puskás Akadémia FC–Debreceni VSC 2–1 (1–1)
Paksi FC–Újpest FC 3–1 (1–0)
Zalaegerszegi TE FC–Kecskeméti TE 0–0
MOL Fehérvár FC–Kisvárda FC 4–1 (2–0)
Budapest Honvéd FC–Ferencvárosi TC 0–2 (0–0)
Vasas FC–Mezőkövesd Zsóry FC 1–0 (1–0)

Az OTP Bank Liga január 24-én, a második fordulóból elhalasztott Zalaegerszeg–Ferencváros mérkőzéssel folytatódik.

Borítókép: MTI

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A Honvéd-védők hathatós segítségével, ezzel az Auzqui-góllal biztosította be győzelmét a Fradi
A címvédő Ferencváros a kiesés ellen küzdő Honvéd otthonában nagyon magabiztos, <a href="https://m4sport.hu/magyar-foci/labdarugas/cikk/2022/11/13/ket-ervenytelen-es-ket-ervenyes-fradi-gol-a-bozsikban-a-zold-feherek-az-elen-a-honved-kieso-helyen-telel" rel="noopener" target="_blank">2-0-ás győzelmet </a>aratott, de a különbség még ennél is nagyobb lehetett volna a két csapat között. Tokmac egymaga könnyedén triplázhatott volna, egyszer be is talált a hálóba, de a VAR segédletével végül nem adták meg a gólt.
OTP Bank Liga