Musorujsag
Élő Eredmények

Videó: kilencnyilas Josh Rocktól, brutális válasz Van Gerwentől – újabb klasszikus a Grand Slam of Dartson

Videó: kilencnyilas Josh Rocktól, brutális válasz Van Gerwentől – újabb klasszikus a Grand Slam of Dartson

m4sport.hu
Csütörtök este a nyolcaddöntők második etapját rendezték a Wolverhamptonban zajló Grand Slam of Dartson. A játéknap slágermeccse egyértelműen a Michael van Gerwen–Josh Rock találkozó lett, ami kilencnyilast, százpluszos kiszállókat és fantasztikus körátlagokat hozott.

Egy sima, egy fordított – így indult a Grand Slam of Darts csütörtöki játéknapja, a nyolcaddöntők második felvonása Nathan Aspinall sikerével kezdődött, majd Alan Soutar meglepetésre kiejtette a nála jóval esélyesebb Jonny Claytont.

Ami viszont ezt követte, arra lényegében senki nem számított, egy klasszikus a háromszoros világbajnok Michael van Gerwen és a fiatal Josh Rock prezentálásában. A holland négykörössel indított hátsó pályán, 124-es kiszállóval spékelve, rögtön megmutatta, ki az úr a háznál. Rock azonban ezt képtelen volt elfogadni, s válaszként egy tökéletes leget, azaz kilencnyilast dobott! Az angol tehetség annak rendje és módja szerint meg is ünnepeltette magát a tomboló közönséggel, bele is sántult. Játékából viszont ezután sem vett vissza, úgy vezetett 3–2-re az első szünetnél, hogy Gerwen 115 fölötti körátlagon állt, ő maga is 108 körül.

Mivel Rock kezdte a meccset, folyamatos helyzeti előnyben volt, a kilencnyilassal fűszerezett brékváltás után sokáig mindenki hozta a kezdéseit, Van Gerwennek ehhez nem egyszer kellett százpluszos kiszálló, a második szünet előtt egy 110-essel alakította 5–5-re az eredményt. Aztán ismét egy százpluszos hozott megváltást a korábbi világelsőnek: 7–7-nél egy 142-t oldott meg bravúrosan, innentől pedig kihasználta előnyét és 10–8-ra behúzta ezt a fantasztikus összecsapást. Gerwen közel 108-as, Rock 103.93-as körátlaggal zárt – vitathatatlanul klasszikus született.

Az est zárásaként Luke Humphries verte Ross Smith-t, így ő lesz majd Van Gerwen ellenfele a negyeddöntőben, ahol már 16 nyert legig mennek a meccsek. Ezek első részeként péntek este megrendezik a csoportkörben már elképesztő meccset produkáló Barneveld–Price párharc visszavágóját.

Borítókép: PDC/Facebook

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Elképesztő derbi a Grand Slam of Dartson: a világelső 106-os átlaggal is kikapott Barneveldtől – videó
Ezen a héten zajlik a Grand Slam of Darts, a PDC versenynaptárának egyik legkülönlegesebb versenye. A torna pikantériáját a válogatási elve – a korábbi televíziós versenyek győztesei mellé csatlakoznak a kvalifikációs verseny legjobbjai, illetve a Women Series nyertesei – mellett a lebonyolítása is adja, hiszen ez az egyetlen nagy torna az évben, amelyet nem végig egyenes kieséses rendszerben bonyolítanak le.
Darts