Musorujsag
Élő Eredmények
×

Győzelemmel kezdte a curling-Eb-t a magyar férfi csapat

Győzelemmel kezdte a curling-Eb-t a magyar férfi csapat

MTI
A B divízióban szereplő magyar férficsapat a Belgium elleni szombati győzelemmel mutatkozott be a svédországi Östersundban zajló curling Európa-bajnokságon.

A verseny eredményközlő oldala alapján a Kiss Zsolt, Czermann Kristóf, Balázs Dávid, Kalocsay Ottó összeállítású együttes 9-6-ra verte első riválisát. A magyar csapat a vasárnapi játéknapon előbb Szlovéniával, majd Ausztriával csap össze.

A B divízióból két gárda feljut az A-ba, kettő pedig kiesik a C-be.

Az A divízióban érdekelt magyar női csapat a németek elleni szombati 12-1-es vereséggel folytatta szereplését. A verseny eredményközlő oldala szerint a Bíró Bernadett, Halász Csilla, Bíró Blanka, Gunzinám Zsanett összeállítású egység az első öt endet elveszítette, s a németek már 8-0-ra vezettek. Ekkor ugyan sikerült szépíteni, ám a hetedik felvonást 4-0-ra hozta a rivális, így már nem volt szükség a folytatásra. A magyarok a pénteki nyitányon 10-4-re kikaptak a norvégoktól.

A tíz résztvevő körmérkőzést játszik, az utolsó két csapat kiesik az A divízióból. A magyar női csapat azért szerepelhet a legjobbak között, mert onnan az orosz válogatottat – az ukrajnai háború miatt – kizárták.

Eredmény, férfiak, B divízió, B csoport:
Magyarország–Belgium 9–6

Nők, A divízió:

Németország–Magyarország 12–1

Borítókép: curling.hu

További tartalmak