Musorujsag
Élő Eredmények
×

Kikapott a női és a férfi válogatott is a curling-Eb-n

Kikapott a női és a férfi válogatott is a curling-Eb-n

MTI
A B divízióban szereplő magyar férficsapat 9-1-re kikapott Ausztriától a svédországi Östersundban zajló curling Európa-bajnokságon, míg a női csapat az A divízióban kapott ki 11-2-re Törökországtól.

A verseny eredményközlő oldala alapján a Kiss Zsolt, Czermann Kristóf, Balázs Dávid, MacFarlane Callum összeállítású magyar együttes az első endet ugyan még lehozta 0-0-val, később azonban nem tudta felvenni az osztrákok ritmusát, akik így hat játékrész után lezárták a mérkőzést.

A magyarok szombaton a Belgium ellen aratott 9-6-os győzelemmel mutatkoztak be az Eb-n, majd vasárnap délelőtt a szlovénokat 9-4-re verték.

A B divízióból két gárda feljut az A-ba, kettő pedig kiesik a C-be.

A verseny eredményközlő oldala szerint a Bíró Bernadett, Halász Csilla, Bíró Blanka, Schrotter-Nagy Tímea összeállítású egység négy end után 0-8-cal állt, és mivel később sem tudott közelebb kerülni riválisához, hét játékrész után kezet nyújtott neki.

A magyarok a pénteki nyitányon 10-4-re kikaptak a norvégoktól, szombaton 12-1-re maradtak alul Németországgal szemben, míg első vasárnapi meccsükön a dánok 9-1-gyel bizonyultak jobbnak.

A tíz résztvevő körmérkőzést játszik, az utolsó két csapat kiesik az A divízióból. A magyar női csapat azért szerepelhet a legjobbak között, mert onnan az orosz válogatottat – az ukrajnai háború miatt – kizárták.

Eredmény:
férfiak, B divízió, B csoport:
Ausztria-Magyarország 9-1
korábban:
Magyarország-Szlovénia 9-4
korábban:
nők, A divízió:
Törökország-Magyarország 11-2
Dánia-Magyarország 9-1

Borítókép: (MTI/AP/Aaron Favila)

További tartalmak