Musorujsag
Élő Eredmények
×

A sikerkovács marad: Pep Guardiola 2025-ig szóló szerződéshosszabbítást írhat alá

A sikerkovács marad: Pep Guardiola 2025-ig szóló szerződéshosszabbítást írhat alá

The Athletic / m4sport.hu | Kovács Máté
A The Athletic és a futballvilágban mindig jól értesült Fabrizio Romano is úgy tudja, Pep Guardiola, az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester City menedzsere további két évvel meghosszabbítja jelenlegi kontraktusát és 2025-ig marad a Premier League sztárcsapatánál.

A katalán szakvezető 2016-ban csatlakozott a Manchester Cityhez miután a Barcelonával és a Bayern Münchennel is mindent megnyert. Két évvel ezelőtt az angol sztáregyüttesnél sem járt messze, hogy megcsinálja a klubmesterhármast, de az égszínkékekkel elveszítette a 2021-es BL-döntőt. Guardiola a Cityvel eddig négy Premier League-aranyat, egy FA-kupát és négy Ligakupát nyert. S úgy fest, ez a sikeres kapcsolat tovább gyümölcsözik, ugyanis a spanyol tréner eredeti kontraktusa 2023 nyarán járna le, de a klub vezetősége a világbajnokság ideje alatt sem tétlenkedik és már megajánlott számára a kontraktushosszabbítást.

Az új megállapodás egy kezdeti egyéves szerződés lesz, melyben a klub és a menedzser is rendelkezhet további egy szezonra. Ez azt jelenti, hogy bármelyik fél dönthet a szerződés idő előtti felbontása mellett. A feltételek egyébként teljes mértékben megegyeznek azokkal a kondíciókkal, melyekre 2020 novemberében igent mondott Guardiola. A Manchester City egyúttal az átigazolási politikába és a szerződésekkel kapcsolatos döntésekbe is bevonja majd az 51 esztendős edzőt, aki nemrégiben úgy fogalmazott, nem hiszi, hogy találna jobb klubot jelenlegi együttesénél. Manchester égszínkék felében kimondott cél a Bajnokok Ligája megnyerése, melyet továbbra is vele képzelnek el.

Pep Guardiola korábban 2008 és 2012 között a Barcelonát irányította, majd 2013 és 2016 között a Bayern München vezetőedzője volt, az utóbbi hat évben pedig Manchester kék felében ténykedik igencsak szorgosan.

Borítókép: MTI/EPA/Tim Keeton

További tartalmak