Musorujsag
Élő Eredmények

Videó: Van Gerwen kilencnyilast hintett a döntőben, de a dartstörténelem legabszurdabb legjét is láthattuk a Players Championship Finalson

Videó: Van Gerwen kilencnyilast hintett a döntőben, de a dartstörténelem legabszurdabb legjét is láthattuk a Players Championship Finalson

m4sport.hu | Sz.V.
Főszerepben a dupla 12, kinek így, kinek úgy.

Hétvégén zajlott le a világbajnokságot megelőző utolsó nagy PDC-dartstorna, a Players Championship Finals, ahol Michael van Gerwen tarolt, a döntőben 11–6-ra legyőzve Rob Crosst. A holland klasszis káprázatos sorozatot produkált, hat meccséből ötször is száz fölötti körátlagot ért el, a döntőben pedig ezt koronázta meg egy bűvös kilencnyilas leggel, 1–1-es állásnál hátsó pályán oldotta meg az 501 pontot 177-180-144 úton.

Van Gerwen később egy 170-es kiszállóval is demonstrálta erejét, de egyébként is kiváló formában érkezik a vb-re, hiszen júniusi műtétje előtt megnyerte a Premier League-et, majd azt követően a World Matchplayt, a World Grand Prix-t és most a Players Ch. Finalst is.

Utóbbi során viszont nem ő produkálta a legemlékezetesebb leget – a kilencnyilas ellenére sem –, ahhoz még az első körbe kell visszamenni James Wade-hez és Mensur Suljovichoz. A főszerepet – akárcsak Gerwen esetében – a dupla 12 játszotta, csak nem épp a befejezésnél. 4–0-s Wade-előnynél Suljovic képtelen volt megoldani hat nyílból 24 pontot, így a kiesés szélére került. A D12 átka pedig annyira felbosszantotta, hogy a következő legben jusztis minden első nyilával azt a szektort célozta, egyszer-kétszer el is találva. A poén, hogy ezt a leget még a bohóckodás ellenére is megnyerte, igaz, a meccsbe nem tudott visszajönni, 6–2-es vereséggel búcsúzott.

A december 15-én kezdődő PDC-világbajnokság mezőnye már majdnem végleges, 32. helyen becsusszant a kiemeltek közé a holland legenda, Raymond van Barneveld, illetve a szervezet döntése értelmében először lesz három női versenyző a viadalon, hiszen Beau Greaves és Lisa Ashton mellé csatlakozik a női World Matchplayt megnyerő Fallon Sherrock is.

Az év legfontosabb versenyére még három hely kiadó, ezek köztük fognak eldőlni:

 

Borítókép: PDC / Facebook

További tartalmak