Musorujsag
Élő Eredmények
×

Bejelentették az M4 Sport – Év Sportolója Gála lehetséges díjazottjainak tízes listáit

Bejelentették az M4 Sport – Év Sportolója Gála lehetséges díjazottjainak tízes listáit

MTI
Pénteken megkezdődött az internetes szavazás 2022 legjobb sportolóira - a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) tagjai 65. alkalommal voksolhatnak.

Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke az M1 aktuális csatornán ismertette a listákat. A szövetség elnöksége öt kategóriában tízes jelöltlistákat állított össze, a szavazás december 30-ig tart. Ekkor jelentik be, hogy kategóriánként kik kerültek be az első háromba.

A Magyar Sportújságírók Szövetsége 2023. január 9-én, hétfőn, új helyszínen, a budapesti Operaházban rendezi meg az M4 Sport-Az Év Sportolója Gála 2022 díjátadót. A műsor 19.30-tól látható majd az M4 Sporton.

Szöllősi György emlékeztetett rá, hogy 2022-ben páratlan sportsikerek születtek. A férfiaknál például van a jelöltek között olimpiai bajnok és több olyan világbajnok, aki olimpiai számban diadalmaskodott.

Az MSÚSZ harmadszor díjazza az Év sportpillanatát, az m4sport.hu oldalon található, a szövetség és a sportcsatorna szakértői által összeállított listára a szurkolók szavazhatnak december 30-án, pénteken 10 óráig. A szűkített hármas lista alapján viszont már felkért szakemberek döntenek a nyertesről. Az Év szabadidős sporteseménye-díjra pályázni december 20-ig lehet, a győztesekről az MSÚSZ elnöksége határoz, miként arról is, hogy ki kapja majd Az Év e-sportolója-díjat.

A fogyatékos sportolóknál három kategóriában hirdetnek győztest. A jelöltek listáját a Magyar Paralimpiai Bizottság állította össze, a végső sorrendről az MPB által felkért szakemberek, szakírók döntenek. Egy fogyatékos sportolókkal foglalkozó edző, Pruzsina István bekerült az Év edzője-díj jelöltjei közé.

Az év sportpillanata kategória jelöltjeit és a szavazást itt találja.

A kategóriák jelöltjei:

AZ ÉV FÉRFI SPORTOLÓJA:

AZ ÉV NŐI SPORTOLÓJA:

AZ ÉV CSAPATA EGYÉNI SPORTÁGAKBAN:

AZ ÉV CSAPATA EGYÉNI A HAGYOMÁNYOS CSAPATSPORTÁGAKBAN:

AZ ÉV EDZŐJE

AZ ÉV FOGYATÉKOS FÉRFI SPORTOLÓJA

AZ ÉV FOGYATÉKOS NŐI SPORTOLÓJA

AZ ÉV FOGYATÉKOS CSAPATA

Borítókép: (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

További tartalmak