Musorujsag
Élő Eredmények

Kiesett a címvédő a 2023-as dartsvilágbajnokságon

m4sport.hu
Peter Wright, a PDC aktuális világbajnoka 4–1-re kikapott Kim Huybrechtstől a darts-vb kedd esti játéknapján, így búcsúzott a tornától.

Két sima szettel kezdődött a mérkőzés: egyet Wright nyert, egyet Huybrechts. A skót vb-címvédő azonban nem volt megelégedve nyilaival, mert szokásához híven lecserélte őket a második szett után. Erre a harmadik etapot úgy bukta el, hogy még 80-at sem érte el a körátlaga.

A folytatásra azért össze rakta magát, de a negyedik szett döntő legjében hatalmasat rontott: Huybrechts ötkörössel brékelt, s már 3–1-re vezetett. Innentől nem volt visszaút a címvédőnek, amely összességében mélyen tudása alatt játszott, csak a meccs végére tornázta 90 fölé a körátlagát (91.28).

Huybrechts sorozatban második évben játszott a regnáló világbajnokkal a 32 között, tavaly is nagyon közel állt Price búcsúztatásához, idén már Wrighttal ez összejött, honfitársával Dimitri van den Bergh-gel találkozik a nyolcaddöntőben.

Az első helyen kiemelt Gerwyn Price a vártnál magabiztosabban verte Raymond van Barneveldet a korábbi világbajnokok klasszikusán, a legjobb meccset viszont egyértelműen Gabriel Clemens és Jim Williams csörtéje hozta: a walesinek is volt meccsnyila, de végül Clemens húzta be 4–3-mal, ezzel pedig az egy év alatt legtöbb pénzt (117 ezer fontot) összegyűjtő német játékos lett a PDC-ben.

A délutáni etapban a már említett Van den Bergh mellett Jonny Clayton és Josh Rock jutott tovább, utóbbi őrült meccsen verte ki a 10. kiemelt Aspinallt.

További tartalmak