Musorujsag
Élő Eredmények
×

Gerwyn Price: Nem biztos, hogy ezek után játszom még világbajnokságon

Gerwyn Price: Nem biztos, hogy ezek után játszom még világbajnokságon

m4sport.hu
5–1-re kikapott Gabriel Clemenstől a walesi Gerwyn Price, a 2023-as PDC-dartsvilágbajnokság első kiemeltje, így a negyeddöntőben búcsúzott a tornától. A mérkőzés közben hadban állt a londoni Alexandra Palace közönségével, s a kiesését követően is elég erős szavakat használt.

Remekül kezdte a Gabriel Clemens elleni negyeddöntőt a világelső Gerwyn Price, 107-es átlaggal söpörte be az első szettet. Ezt követően viszont folyamatosan esett vissza a játéka, ezzel párhuzamosan pedig egyre többet foglalkozott a közönséggel, amely a hagyományoknak megfelelően nem éppen neki szurkolt.

Gyorsan tegyük hozzá: német ellenfele kiválóan dobált, folyamatosan 100 körüli átlagon mozgott, teljesen megérdemelten vezetett 3–1-re a harmadik szünetben. Ominózus szünet volt az, ugyanis Price egy váratlan húzással egy jól megtermett zajvédővel (esetleg vezeték nélküli fejhallgatóval, de meglepő lenne, ha ment volna a klasszikus a zene a fülébe játék közben – főleg, hogy a PDC szabályzata ezt tiltja is) tért vissza a színpadra, nyilván azzal a céllal, hogy játékából kizárja a közönség reakcióit. Meg is nyerte vele az első leget, ami után látványosan üzent a nézőknek:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Professional Darts Corporation (@officialpdc) által megosztott bejegyzés

A meglehetősen idétlen szerkentyű nem volt hosszú életű, miután az ötödik szettet is elvesztette, átváltott egy egyszerűbb füldugóra, de abban sem ért el sok sikert: Clemens sima 5–1-gyel behúzta az összecsapást, s pályafutása első vb-elődöntőjére készülhet.

Price-ban mély nyomokat hagyott a mérkőzés, a közösségi médiában sokatmondó üzenetet posztolt: „Frusztráló, egész évben erre a tornára készültem, bosszantó, hogy nem engedtek játszani, de sok sikert mindenkinek, aki még bent maradt. Nem vagyok biztos benne, hogy ezek után játszom még világbajnokságon” – írta.

Price-nak már tavaly sem volt felhőtlen viszonya az Ally Pally közönségével, akkor lányai segítségével posztolt illetlen képet, valamint – szintén negyeddöntős – kiesése után “Csalás!”-t kiáltott.

Az este másik meccsén tovább száguldott a világbajnoki cím felé Michael van Gerwen, mindössze három leget engedett Chris Dobeynak. Hétfő este így Smith–Clemens és Van den Bergh–Van Gerwen elődöntőt rendeznek.

A torna előtt még világelső Price ezzel biztosan csak a ranglista negyedik helyéről kezdi a 2023-as évet, hiszen két éve világbajnok lett, azt az összeget most levonták a neve mellől. Michael Smith és Van Gerwen is a négy között, de csak az veheti át a PDC trónját a ranglistán, aki megkapja a vb-címért járó ötszázezer fontot, így tudja megelőzni az élő tabellán vezető Peter Wrightot.

Borítókép: PDC / Facebook

További tartalmak

Kapcsolódó hírek