Musorujsag
Élő Eredmények

Michael Smith megtiltotta fiainak, hogy a helyszínen nézzék a darts-vb elődöntőjét

Michael Smith megtiltotta fiainak, hogy a helyszínen nézzék a darts-vb elődöntőjét

m4sport.hu
A 2023-as PDC-világbajnokság győztese, Michael Smith nem engedte gyermekeinek, hogy az Alexandra Palace-ban nézzék édesapjuk Gabriel Clemens elleni elődöntőjét.

Szenzációs teljesítményt nyújtva lett a PDC új világbajnoka Michael Smith, aki a kedd esti döntőben Michael van Gerwent győzte le 7–4-re, s egy káprázatos kilencnyilast is dobott. A mérkőzésen többször is mutatták az angol kamerák családját, két kisfia, Junior és Kasper végig szinte ugrálva drukkolt az édesapának, aki a győztes dupla bedobását követően rohant is a családhoz ünnepelni.

Nem volt azonban ez minden meccsen így – Smith elárulta, az elődöntőre nem engedte el két kisfiát, mert félt, hogy elterelik a figyelmét a játékról, ahogyan történt az a Stephen Bunting elleni negyeddöntő során is.

„Itt voltak a negyeddöntőn, de teljesen összezavarodtam emiatt, szóval a mostani meccsről kitiltottam őket – idézi a Mirror még a Clemens elleni találkozója után mosolygó Michael Smith-t. – A döntőn természetesen már az Alexandra Palace-ban szurkolhatnak.”

Smith hozzátette: a döntő napja számára nem telt túl produktívan, a meccset megelőzően szinte egész nap ágyban volt és a Catchprase c. sorozatot nézte.

Az újdonsült világbajnok egyébként tényleg nagyot javult az elődöntőre, Bunting ellen még 91.63-as, Clemensnek 101.85-ös körátlagot vágott oda. A finálé aztán persze bebizonyította, hogy a fiúk jó hatással is lehetnek Smith játékára: hangos támogatásukkal övezve verte meg a háromszoros bajnokot.

Michael Smith két elvesztett vb-döntő után lett világbajnok, a megnyert 500.000 font pedig egyben azt is jelenti, hogy ő a PDC új világelsője. Bully Boyt várhatóan Magyarországon is láthatjuk dartsozni 2023-ban, hiszen szeptemberben megrendezik a lassan hagyománnyá váló budapesti European Tour-fordulót.

Borítókép: EPA/ANDY RAIN

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Videó: Van Gerwen kihagyta, majd Smith bedobta a kilencnyilast – a dartstörténelem legjobb legje a vb-döntőben
Fantasztikusan indult a darts-vb döntője: a második szett harmadik legjében Michael Van Gerwen kezdésből két kör után 144 ponton, Michael Smith 141-en állt – azaz mindketten hat tökéletes nyilat dobtak. Ezt követően a hollandnál stimmelt a két tripla húsz, a D12 viszont nem, bezzeg Smith kivégezte a 141-et, a 2023-as világbajnokság első kilencnyilasát dobva ezzel! Elképesztő!
Darts
Gerwyn Price: Nem biztos, hogy ezek után játszom még világbajnokságon
5–1-re kikapott Gabriel Clemenstől a walesi Gerwyn Price, a 2023-as PDC-dartsvilágbajnokság első kiemeltje, így a negyeddöntőben búcsúzott a tornától. A mérkőzés közben hadban állt a londoni Alexandra Palace közönségével, s a kiesését követően is elég erős szavakat használt.
Darts