Musorujsag
Élő Eredmények
×

Videó: tornagyőzelemmel tért vissza vb-címe után Michael Smith, arany pálmát nyert a Bahrain Darts Mastersen

Videó: tornagyőzelemmel tért vissza vb-címe után Michael Smith, arany pálmát nyert a Bahrain Darts Mastersen

m4sport.hu
A friss világbajnok és világelső Michael Smith győzelmével zárult a Bahrain Darts Masters, 2023 első World Series-fordulója.

A világbajnokságot követően a World Series of Darts idei első, bahreini állomása volt a PDC elitjének következő versenye. A meghívásos verseny 16 résztvevőjéből nyolc a profi szervezet legjobbjai közül került ki, őket egészítették ki a térség legjobbjaival, így például újra színpadon láthattuk a szingapúri legendát, Paul Limet is.

A legjobb 16 között azért a papírformának megfelelően domináltak az európai játékosok, egyedül a vb-elődöntős Dimitri van den Bergh-nek kellett izgulnia, a fülöp-szigeteki Abiabi meccsnyilat hibázott ellene.

Pénteken már egyben ledarálták a verseny utolsó három körét, a negyeddöntőkben a holland legenda, Raymond van Barneveld villantotta a legnagyobbat, aki 4–0-s hátrányból felállva verte 6–5-re Luke Humphriest. Mellette az újdonsült világbajnok Michael Smith, a vb-ről néhány hete emlékezetes műsorral búcsúzó Gerwyn Price és Rob Cross alkotta a legjobb négy mezőnyét.

Itt Smith és Price diadalmaskodott, így ők játszották a döntőt. Smith-nek voltak nehéz pillanatai a torna során, de a fináléban egészen meggyőzőnek tűnt, 103 fölötti körátlaggal vezetett már 7–3-ra – a siker kapujában viszont megremegett, s Price vészesen közeledett. Aztán a walesi hátsó pályán nem tudott lejönni dupláig, a világelső pedig a döntő leg helyett bedobta hatodik meccsnyilát, s megnyerte a Bahrain Darts Masterst.

Az egzotikus helyszín pedig egzotikus díjat eredményezett: Smith jutalma egy aranyozott pálmafa lett, viheti is haza a Sid Wadell-trófea mellé.

A World Series-sorozat jövőhéten a Nordic Darts Masters-szel folytatódik.

Borítókép: PDC / Facebook

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Alan Soutar és Josh Rock is csapattársa lett a magyar darts egyik legnagyobb reménységének
Hat éve kezdett el dartsozni, jövőre pedig már a WDF-világbajnokságon is szeretne részt venni. Tavaly, csupán 16 évesen megnyerte a felnőtt bajnokságot és fiatal kora ellenére már 14 tornagyőzelemmel rendelkezik. Most pedig a világ egyik legdinamikusabban fejlődő gyártója kötött vele szerződést, amely még nagyobb sikerekhez segítheti Borbély Andrást. Interjú a magyar darts egyik legnagyobb reménységével, aki olyan csapattársaktól tanulhat, mint Josh Rock vagy Alan Soutar és legalább hasonló pályafutásban bízik, mint az említett játékosok.
Egyéni
Videó: Van Gerwen kihagyta, majd Smith bedobta a kilencnyilast – a dartstörténelem legjobb legje a vb-döntőben
Fantasztikusan indult a darts-vb döntője: a második szett harmadik legjében Michael Van Gerwen kezdésből két kör után 144 ponton, Michael Smith 141-en állt – azaz mindketten hat tökéletes nyilat dobtak. Ezt követően a hollandnál stimmelt a két tripla húsz, a D12 viszont nem, bezzeg Smith kivégezte a 141-et, a 2023-as világbajnokság első kilencnyilasát dobva ezzel! Elképesztő!
Egyéni