Musorujsag
Élő Eredmények
×

„Mintha tökön rúgtak volna" – kifakadtak a darts Premier Leauge-ből kimaradó játékosok

„Mintha tökön rúgtak volna" – kifakadtak a darts Premier Leauge-ből kimaradó játékosok

m4sport.hu
Mivel a jelenlegi lebonyolítás csak nyolc játékost enged, több klasszis is kimaradt az idei darts Premier League mezőnyéből. Nem mindenki fogadta makulátlan eleganciával a döntést.

Hétfő délelőtt a Professional Darts Corporation közzétette annak a nyolc játékosnak a nevét, akik részt vehetnek az idei Premier League-ben. A sorozatban alanyi jogon indulhat a vb-t követő világranglista első négy helyezettje – azaz Michael Smith, Peter Wright, a címvédő Michael van Gerwen és Gerwyn Price –, mellettük Jonny Clayton, Nathan Aspinall, Dimitri van den Bergh és a friss Masters-győztes Chris Dobey kapott meghívást az év egyik legrangosabb versenyére.

Mivel a tavaly óta érvényben lévő lebonyolítás csak nyolc játékost bír el, több komoly név is kimaradt, így például a 2022-es második helyezett Joe Cullen, akinek meccsnyila is volt a döntőben Van Gerwen ellen:

„Szíven ütött, hogy kihagytak az idei Premier League-ből, őszintén szólva, egyáltalán nem érzem igazságosnak… Igazából mintha tökön rúgtak volna! S szerintem nem én vagyok az egyetlen játékos, aki joggal érezheti úgy, hogy igazságtalanul bántak vele. Szerintem érdemeltem volna még egy esélyt, azok után, hogy tavaly egy milliméterre voltam a győzelemtől” – írta a Twitter-oldalán Cullen.

Szintén a nagyobb nevű kimaradók közé tartozik Luke Humphries, aki annak ellenére nem lesz ott a sorozatban, hogy a világranglista ötödik helyén áll, s az év játékosának is választották a Pro Tour-sorozatban.

„Nem tagadom, rosszul esik, hogy nem hívtak meg az idei Premier League-be. Keményen megdolgoztam az eredményeimért 2022-ben, öt tornát nyertem, két major döntőt játszottam. Büszke vagyok a sikereimre, még akkor is, ha ez nem volt elég a meghíváshoz” – írta némileg dacosan Humphries.

Az Európa-bajnokságot megnyerő Ross Smith is úgy érezte, helye lett volna a nyolcfős mezőnyben:

„Regnáló Európa-bajnokként és a világ elsőszámú 180-gyárosaként 2022 második felében, mindenképp csalódott vagyok, hogy nem hívtak meg. De elfogadom a döntést és sok sikert kívánok minden játékosnak a sorozathoz” – reagált a döntésre a világranglista 17. helyezettje,akinek az Eb-döntőben mutatott játéka az év legjobb televíziós teljesítménye lett a PDC-nél.

Cullen és Humphries üzenetére a friss világbajnok, Michael Smith is reagált biztató szavakat. Rajtuk kívül fontos hiányzó a Mastersen és a Players Ch. Finalsen is döntőt játszó Rob Cross, a kétszeres vb-győztes Gary Anderson, tavalyi UK Open bajnoka, Danny Noppert vagy a korábbi PL-első James Wade.

A darts Premier League február másodikán, egy belfasti fordulóval kezdődik, a négyes döntőt május 23-án, a londoni 02 Arénában játsszák.

Borítókép: Mike Owen/Getty Images

További tartalmak

Kapcsolódó hírek