Musorujsag
Élő Eredmények

Videó: big fish-sel indított, 160-nal fejezte be – Chris Dobey magas kiszállóival rúgta be a darts Premier League ajtaját

Videó: big fish-sel indított, 160-nal fejezte be – Chris Dobey magas kiszállóival rúgta be a darts Premier League ajtaját

m4sport.hu
A mezőny egyetlen újonca, Chris Dobey nyerte a 2023-as darts Premier League első állomását.

Február 2-án, Belfastban rendezték a 2023-as darts Premier League állomását. Az év legrangosabb meghívásos versenye három és fél hónapon keresztül, heti rendszerességgel zajlik, a tavaly óta érvényben lévő lebonyolítás értelmében minden állomáson egy-egy minitornát bonyolítanak le a nyolc résztvevő között.

Az első fordulót némi meglepetésre a mezőny egyetlen újonca, Chris Dobey nyerte, aki hétvégi Masters-győzelmével érdemelte ki meghívását a sorozatba. „Hollywood” a nyolc között Peter Wrightot 6–3-ra, Nathan Aspinallt 6–4-re verte, a döntőben pedig Michael van Gerwen várt rá. A holland egész este villogott, Smithnek 102-es körátlaggal vágott vissza a vb-döntőben elszenvedett vereségért, Van den Bergh-et 106-ossal verte ki a négy között.

A döntőt is jobban kezdte, korai brékjét viszont Dobey egy káprázatos, 170-es kiszállóval vette vissza. Az újonc egyáltalán nem játszott megilletődötten, igaz, Van Gerwen sem hengerelt úgy, mint az előző meccsein. Az angol innentől jól sáfárkodott a kezdéseivel, el is ballagtak a hirtelen halálig a felek – MVG pedig hiába fogyasztott jobban hátsó pályán, Dobey újra elővett egy káprázatos kiszállót – ezúttal egy 160-asat –, s nagy meglepetésre győzelemmel kezdte Premier League-pályafutását.

A darts Premier League jövő csütörtökön Cardiffban folytatódik.

Borítókép: Zac Goodwin/PA Images via Getty Images

További tartalmak

Kapcsolódó hírek