Musorujsag
Élő Eredmények

Schmitt Pál szerint egy álom vált valóra a Magyar Virtuális Sportmúzeum megszületésével

Schmitt Pál szerint egy álom vált valóra a Magyar Virtuális Sportmúzeum megszületésével

mti
Elindult a hajramagyarok.hu oldal, az online térben létrehozott és a hazai sporttörténelem legnagyobb alakjait bemutató Magyar Virtuális Sportmúzeum.

A csütörtöki ünnepélyes megnyitón Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy olyan intézmény született, ahol „modern környezetben, interaktív módon mutathatjuk be rendkívül gazdag sporttörténelmünket„.

Úgy gondolom, hogy az 525 olimpiai és 160 paralimpiai éremmel a hátunk mögött bátran kihúzhatjuk magunkat” – jelentette ki Schmidt Ádám.

Schmitt Pál, a Nemzet Sportolója, volt köztársasági elnök, olimpiai bajnok – aki kezdettől bábáskodott a sportmúzeum létrehozásán – hangoztatta, hogy egy álom vált valóra a virtuális intézmény megszületésével, amellyel – ahogy fogalmazott – „talán elsők vagyunk Európában„.

Kiemelte, hogy a cél az emlékállítás, és hónapokig tartó rendkívül nagy munkáról beszélt, amelyben több mint százan dolgoztak tavaly áprilistól.

A sportmúzeummal az is a cél, hogy a magyar gyerekek szeressék történelmünket, büszkék legyenek rá, és virtuális módon is közelebb kerüljenek a sport világához” – mondta Schmitt Pál.

A megnyitón számos olimpiai bajnok, sportszövetségi vezető és közéleti személyiség is megjelent. Ott volt Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság, és Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke is, akik beszédükben méltatták az új intézmény létrejöttét.

A megvalósulásban főszerepet vállaló Magyar Edzők Társaságának (MET) elnöke, Molnár Zoltán elmondta, hogy a sportmúzeumba az első körben több mint 3500 sportoló adatai kerültek be közel 5000 fotó mellett, s jelenleg 54 sportág képviselői találhatók meg az oldalon.

Az adat- és fényképtár a következő években tovább bővül, valamennyi magyar olimpikon szerepelni fog benne, s mindenki bekerül, aki akár egyszer is magára húzta a címeres mezt.

Borítókép: Budapest, 2023. február 16. Schmidt Ádám sportért felelõs államtitkár beszédet mond a hazai sporttörténelem legnagyobb alakjait bemutató, az online térben létrehozott Magyar Virtuális Sportmúzeum, a hajramagyarok.hu honlap avatásán Budapesten 2023. február 16-án. MTI/Máthé Zoltán

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Azonnali hatállyal bejelentette visszavonulását a világbajnok labdarúgó
Fernando Llorente csütörtökön bejelentette visszavonulását. A 37 esztendős labdarúgó spanyol Movistar Plus televíziós csatornán hozta nyilvánosságra döntését, mellyel 18 éven át tartó felnőtt karrierjét zárta le, miután a legutóbbi idény vége óta nem volt csapata, júniusban lépett pályára utoljára, így az Eibarban zárta le pályafutását.
Külföldi futball
„A Ferrari nem hibázhat”
A Ferrarinak tökéletesen kell teljesítenie, ha le akarja győzni a Red Bullt és Max Verstappent – véli az Olasz Motorsportszövetség (ACI) első embere, Angelo Sticchi Damiani. Ami az új csapatvezetőt, Frédéric Vasseurt illeti, a szakember szerint jól hely áll majd posztján.
F1 Hírek