Musorujsag
Élő Eredmények

Újabb vezető szakember érkezését jelentette be a Williams

Újabb vezető szakember érkezését jelentette be a Williams

Williams
A repülőiparból szerződtetett új vezető beosztású szakembert az újabb átalakulás időszakában lévő Williams, melynek új csapatfőnöke fontosabbnak érzi a hosszabb távú előrelépést a gyors átszervezéseknél.

Tavaly ismét a konstruktőri bajnokság sereghajtójaként zárta a szezont a Williams csapata, így hiába a 2021-es előrelépésük, Grove-ban ismét komoly változások történtek. Jost Capito csapatfőnök és ügyvezető igazgató a múlt év végén jelentette be távozását, helyét a Mercedestől érkező James Vowles kapta meg, aki február végén állt munkába.

A patinás brit istálló kedden egy újabb vezető beosztású szakember érkezéséről adott hírt. A működésért felelős igazgatójuk Frédéric Brousseau lett, aki „kívülről”, a repülőiparból érkezett, ahol 26 éves tapasztalatot szerzett. Az új szakember áprilisban áll munkába.

„Nincs is jobb érzés annál, mint egy teljesen új útra lépni, hogy dolgozni kezdhess az álmaid eléréséért. Rendkívül izgalmas volt a szezonkezdés, és alig várom, hogy csatlakozzak egy ilyen nagy múltú Forma–1-es csapathoz”

– nyilatkozta Brousseau, hozzátéve, egy jövőbemutató szervezet felépítésében segítené a Williams Racinget.

A szakember pályafutása Kanadában, a Pratt &Whitney cégnél kezdődött 1997-ben, és fokozatosan járta be a gyártósortól a vezetőségig vezető lépcsőfokokat a repülőiparban tevékenykedő technológiai vállalatnál, melynél elsősorban repülőgépmotorok fejlesztésével foglalkozott. 2022 tavaszán alelnöknek nevezték ki, aki a kanadai, lengyelországi, marokkói és kínai gyáruk működését irányította.

Frédéric Brousseau (Fotó: Williams)

A Williams kiemelte, hogy új emberük a működési stratégia fejlesztésével és alkalmazásával foglalkozott, valamint a cégük versenyképességéért felelt, de az alkalmazottak egészségével, biztonságával, a környezetvédelmi törekvésekkel is foglalkozott. Ez jelzi, milyen szerepeket szán neki az F1-es istálló.

A Williams elnöke, Matthew Savage energikus és tapasztalt vezetőnek nevezete Brousseau-t, aki segítségükre lehet a Williams átalakulásában, hiszen eddig egy több mint tízezer főt foglalkoztató cég működtetéséért felelt.

Új műveleti igazgatója tehát már van a csapatnak, új technikai igazgatója továbbra sincs. A Williams új csapatfőnöke, James Vowles Bahreinben kifejtette, bár szeretnének már idén előrébb lépni, a fő céljukat a hosszú távú fejlődés jelenti, és ennek jegyében nem sürgető számukra megtalálni az új technikai igazgatójukat azok után, hogy a régi Capitóval (és pár további szakemberrel) együtt távozott.

James Vowles (Fotó: XPB)

„Vannak hihetetlen egyének, akik készen állnak arra, hogy technikai igazgatók legyenek. Először is olyasvalakire lesz szükség, akinek van tapasztalata a Forma–1-ben, nem a sporton kívüli személyre” – mondta a brit.

Egyértelművé tette: „Ha választanunk kell, valami között, ami javulást hoz a következő héten, vagy valami között, ami a következő hat, tizenkét vagy huszonnégy hónapban hozhat jelentős javulást, az utóbbit választanánk. Nem fogunk rövidebb utakat keresni és feltölteni a technikai pozíciókat emberekkel, akiket mondjuk hat hónapon belül megszerezhetünk, inkább várunk tizenkét-huszonnégy hónapot. A megfelelő embereket akarjuk megtalálni a megfelelő pozíciókba” – mondta, hozzátéve, a jövő évi autókoncepció terén is ugyanezt az elvet fogják követni.

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak