Musorujsag
Élő Eredmények

F2: Az újonc Martins hatalmas előnnyel nyerte az időmérőt

F2: Az újonc Martins hatalmas előnnyel nyerte az időmérőt

Boxutca
A Forma–3 tavalyi bajnoka, Victor Martins nyerte az F2-esek szaúdi időmérőjét, mégpedig igencsak meggyőző teljesítménnyel: a második pozícióban végző Oliver Bearmannek hét tizedmásodpercet adott. A listavezető Théo Pourchaire harmadik lett.

Az Alpine francia védence már első F2-es versenyhétvégéjén, Bahreinben is meggyőzően teljesített: az időmérőn második volt rutinos csapattársa, Théo Pourchaire mögött, a sprintverseny után pedig dobogóra állhatott. A főverseny aztán balszerencsésen alakult számára, belekeveredett ugyanis egy első körös ütközésbe, ami miatt fel kellett adnia a futamot.

Két héttel később Martins egy remek időmérős szerepléssel vágott vissza: Dzsiddában egy körön verhetetlen volt. Leggyorsabb köre hét tizeddel volt tavalyi F3-as vetélytársának, Oliver Bearmannek az időeredményénél.

Igaz, többen nem kaptak lehetőséget arra, hogy az utolsó percekben odategyék magukat, Arthur Leclerc kicsúszását követően ugyanis piros zászlós fázis lépett érvénybe, pont akkor, amikor többen a nagy hajrára készültek. Mivel már csak két perc volt hátra, az edzést nem indították újra.

Martins viszont semmiképpen sem nevezhető „szerencsésnek”, hiszen az időmérő kezdete óta remek tempót diktált, azok közül pedig, akik befejezhették köreiket, senkinek sem volt ellenszere a tempójára. Többek között a listavezető Pourchaire-nek sem, aki „csak” harmadik lett a két újonc mögött.

A negyedik leggyorsabb kört Jack Doohan futotta meg, aki tehát jobb eredménnyel folytatta a szezont a halvány bahreini kezdés (az ausztrál pont nélkül maradt) után.

Az ötödik rajthelyet – a vasárnapi főversenyre – Jehan Daruvala szerezte meg, majd a Red Bull japán védence, Ayumu Iwasa jött. A legjobb tízbe Frederik Vesti, Kush Maini, Ralph Boschung és Jak Crawford volt a sorrend.

A fordított rajtrácsos szabály értelmében a szombati sprintnek Crawford vághat majd neki az első helyről (amennyiben büntetések miatt nem változik a sorrend), a bahreini sprintet megnyerő Boschung pedig a másodikról. A svájci tehát ismét jó lehetőséget kapott arra, hogy értékes pontokkal kezdje a hétvégét.

Ami pedig a folytatást illeti, Szaúd-Arábiában a Forma–1-esek második edzése jön, és zárja a pénteki programot. A gyakorlás 18 órakor startol, az M4 Sporton 17:55-kor kezdődik a közvetítés.

Borítókép: Victor Martins (Fotó: XPB)

További tartalmak