Musorujsag
Élő Eredmények
×

Norris: Cserben hagytam a csapatot

Norris: Cserben hagytam a csapatot

F1
Tőle ritkán látható hiba miatt esett ki Lando Norris a Szaúd-arábiai Nagydíj időmérő edzésének első körében. Nem kereste a kifogásokat.

Rövidre zárult Lando Norris időmérő edzése Dzsiddában. Egy gyorskört tudott teljesíteni, amivel esélye sem volt a továbbjutásra, a javítási lehetőséget pedig önmagától vette el. A brit a Q1 elején az utolsó kanyart túlságosan szűken próbálta venni, ezért a bal első kerekével nekikoccant a betonfalnak.

Norris egyből jelezte csapatának, hogy eltört a kormányműve. Nem is tudott már visszatérni a pályára, így végül a 19. rajtkocka jutott neki vasárnapra.

„Nincs okod sajnálni” – mondta az együttérző riporternek.

„Egy buta hiba volt, amit őszintén szólva nem szabadott volna elkövetnem. Gyorsan meg is fizettem érte. Frusztrált vagyok. Valószínűleg könnyedén tovább kellett volna jutnom a Q2-be, talán a Q3-ba. És ma cserben hagytam a csapatot.”

Megerősítette, esélye sem volt a folytatásra. „A kormányzás ment tönkre” – mondta.

Lando Norris (Fotó: Formula1/Twitter)

Norris másodszor esett ki időmérő edzés Q1-es felvonásában, és 15 verseny után először maradt alul időmérő edzésen a csapattársával szemben.

Hibáját duplán fájóvá teszi, hogy újonc kollégája, Oscar Piastri a Q1-ből a 11. idővel ment tovább, majd a Q3-ba is bejutott, ahol a 9. helyet szerezte meg. Norrisnak meg a 19. jut.

Hogy mi vár rá vasárnap, arról még nincs elképzelése. „Nem tudom még. A potenciál megvan. Az autónk tempója jobb, mint Bahreinben, szóval bizakodóbbak lehetünk. De ezen a pályán talán nehezebb előzni, mint Bahreinben. Nem tudom, mire számítsak, és még nem is gondolkodom ezen” – mondta a brit.

Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak